Zdravko Mamić si je močno želel videti Matjaža Keka na mestu trenerja Dinama. Foto: Reuters
Zdravko Mamić si je močno želel videti Matjaža Keka na mestu trenerja Dinama. Foto: Reuters

Pred dobrimi 14 dnevi so hrvaški mediji poročali, da je 58-letni Mariborčan želja Dinama. Mamić je kontaktiral slovenskega selektorja in mu predstavil svoj predlog. "Odkar je Matjaž zapustil Rijeko, sva ostala v stiku. Čestital sem mu, ko je postal slovenski selektor, vedno sem ga tudi poklical, ko je Slovenija zmagala …" je Zdravko Mamić, ki je zdaj svetovalec Dinama, povedal v intervjuju za Sportske novosti. Kek je o ponudbi obvestil predsednika NZS-ja Radenka Mijatovića, ki je dal selektorju teden dni za razmislek, v sredo pa je sporočil, da bo Kek ostal na selektorskem stolčku.

Sorodna novica Matjaž Kek ostaja selektor Slovenije

"Cenim vse, kar je dosegel v življenju. Enkrat sem mu na druženju v Dubaju, kjer je bil tedaj prisoten tudi njegov takratni predsednik Damir Mišković, dejal, da bo nekega dne trener Dinama ali pa selektor hrvaške reprezentance. Ko je prišlo do prekinitve sodelovanja z Jovićevićem, sem zavrtel Kekovo številko in dejal: "Matjaž, spomniš se, kaj sem ti povedal v Dubaju, zdaj je čas za tvoj prihod v Dinamo!" Dodal sem, da ga želimo z vsem srcem in da ni drugih kandidatov. Da želimo izključno njega. Bil je zadovoljen in prosil je za čas, da se dogovori s slovensko zvezo. Torej, želja po prihodu v Dinamo je bila prisotna. Ostalih stvari ne bi podrobno razlagal, ker jih tudi ne poznam, to vesta Kek in predsednik NZS-ja Radenko Mijatović. Matjaž nam je vljudno sporočil, da ostaja selektor," je razkril.

"Z Zoranom sta govorila tudi že o kadrovskih rešitvah"

Po besedah Zdravka Mamića je torej tudi Kek želel priti v Dinamo in se je celo pogovarjal o nadaljnjih korakih z Zoranom Mamićem, trenutnim začasnim trenerjem modrih, sicer pa športnim direktorjem najuspešnejšega hrvaškega kluba: "Mimogrede, v tem času se je večkrat pogovarjal z mojim bratom Zoranom, govorila sta o nekaterih potezah, ki bi jih moral Dinamo narediti, kot na primer o začetku priprav in počitku igralcev ter tudi že o nekaterih kadrovskih rešitvah. Lahko rečem, da mi je žal, da ni prišel v Dinamo, moje spoštovanje in naklonjenost Keku pa ostajata. Morda si do zdaj še nobenega trenerja nismo želeli tako, kot smo si Keka. On je prvi trener, ki je zavrnil Dinamo."

Mijatović po odločitvi Keka, da ostaja selektor

Zdaj, ko je jasno, da Keka ne bo v Zagreb, se s prihodom na vroč zagrebški stolček povezuje številna imena, kot so Robert Prosinečki, Niko Kovač, Vahid Halilhodžić, Igor Bišćan … "Po Nika Kovača bi šel peš v Nemčijo in ga v Zagreb prinesel na ramenih. Sem pa skoraj prepričan, da ne bi sprejel Dinamove ponudbe. Če bo prebral ta moj intervju in ga zanima delo v našem klubu, zagotovo obstaja možnost, da pošlje kakšen signal. Brez dvoma je človek, ki sodi v kategorijo trenerskih težkokategornikov, ki jih želimo. Mislim, da vseeno ni realno in da so njegove ambicije nekje drugje. Ne upam si niti zavrteti njegove številke. Veste, zelo rad bi tudi vrnil Vahida Halilhodžića. Z Zoranom je zelo dobro sodeloval, ceni naš klub, v Dinamu ima veliko prijateljev, ampak ne vem, če je to realno, saj ima kot selektor Maroka spektakularno plačo, ki znaša med dva in tri milijone evrov. Ne prosimo nikogar. Ne bomo prostituirali institucije Dinama, ki je velik klub. Tudi ne vseh teh, ki so brez dvoma veliki trenerji," je za Sportske novosti še dejal Mamić.