Zoran Zeljković je šele 18. ta mesec postal trener ljubljanske Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Zeljković je šele 18. ta mesec postal trener ljubljanske Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Na papirju najlažji nasprotnik v skupini Konferenčne lige, nato pa najhujši poraz. Nogometaši s Ferskih otokov so bili preprosto boljši, premoč pa so kronali z visoko zmago s 3:0. Vprašanje, kako bi se tekma razvila, če bi po protinapadu v tretji minuti za vodstvo zmajev zadel Mustafa Nukić. A ni in Olimpija se z gostovanja vrača praznih rok.

Po treh odigranih evropskih tekmah je ljubljanska Olimpija prikovana na dno skupine A. Po uvodnem porazu v Franciji (2:0) proti Lillu je sledil stoženski poraz proti Slovanu iz Bratislave (0:1), zdaj pa še ferska zaušnica. Olimpija je tako edina ekipa od 32 klubov v Konferenčni ligi, ki še ni zatresla mreže. Razpoloženje v taboru zeleno-belih, razumljivo, ni bilo najboljše.

Sorodna novica Polom razglašene Olimpije na Ferskih otokih

Trije goli iz štirih strelov
"Premagali smo sami sebe. V Evropi je zelo pomembno, da izkoriščaš priložnosti. Imeli smo najlepšo na tekmi, žal je nismo izkoristili. Ne glede na to, v nogometu lahko izgubiš, ampak poraza s 3:0 si ne bi smeli dovoliti. Bilo je ogromno napak. Če pogledamo njihovo statistiko, so nam iz štirih strelov dali tri gole," je po tekmi v pogovoru z novinarji na vprašanje novinarja Vala 202 Boštjana Janežiča dejal glavni trener Zoran Zeljković. Nadaljeval je: "Oni so bolj navajeni na te razmere, a ne bi tu iskal izgovorov. Imeli smo dovolj priložnosti, moraš jih izkoriščati. Bili smo slabi v dvobojih, na teh 'drugih žogah', vedeli smo, da bodo oni divjali, čaka nas še veliko dela."

Oni so bolj navajeni na te razmere, a ne bi tu iskal izgovorov. Imeli smo dovolj priložnosti, moraš jih izkoriščati. Bili smo slabi v dvobojih, na teh 'drugih žogah', vedeli smo, da bodo oni divjali, čaka nas še veliko dela.

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija Ljubljana

Ta poraz res boli
Z igro svojih varovancev ni bil zadovoljen, pričakoval je drugačno predstavo, tudi sicer je ljubljanska ekipa zgrešila taktični pristop. "Pričakoval sem, da bomo igrali drugače pod njihovim visokim pritiskom. Vedeli smo, da bodo zadaj ena na ena. Veliko je bilo situacij, ki bi jih lahko bolje odigrali. Ni mi še všeč, na kakšen način igramo, a verjamem, da v prihodnje bomo," je pojasnil. Dodal je: "Tekmo lahko izgubiš na različne načine, a ta poraz res boli. Nimam jim očitati želje, bilo je veliko individualnih napak, taktično smo napačno odigrali. Se spoznavamo in – še enkrat – čaka nas res veliko dela."

Le Olimpija še brez zadetka po treh krogih Konferenčne lige

Razočaranje in kritike navijačev razume
O igri je še povedal: "Naš pritisk na njihovo obrambno vrsto ni bil tak, kot sem si želel. Ker smo vedeli, da bodo velikokrat v nizkem bloku, smo narobe igrali, sami sebe smo zabijali. Moramo biti boljši, razočarani smo. Moramo iti naprej, s tem se moramo sprijazniti, garati in verjeti, da bo enkrat bolje." Prav tako razume razočaranje in kritike zvestih navijačev. "Navijače razumem. Povedali so nam resnico. Ti fantje večinoma delajo, mi smo profesionalci. Tega si ne smemo dovoliti, moramo razumeti, zakaj smo izgubili. Moramo se sprijazniti s kritikami, ni druge," je še dejal. Obljubil je: "Ne bomo odnehali, šli bomo v vsako tekmo posebej. Čaka nas prvenstvo, nova težka tekma. Dokler je neko upanje, bomo verjeli in dali vse od sebe."

Povratna tekma s Klaksvikom bo 9. novembra v Stožicah, 30. novembra bo Olimpija na svojem stadionu gostila še Lille, skupinski del Konferenčne lige pa končala z gostovanjem pri Slovanu v Bratislavi 14. decembra.

Klaksvik primazal krepko zaušnico Olimpiji