Kamničani so v prvem nizu pokazali zelo dobro predstavo, potem pa se je spet pokazalo, da ima ACH Volley nekoliko več kakovosti. Foto: Klemen Brumec
Kamničani so v prvem nizu pokazali zelo dobro predstavo, potem pa se je spet pokazalo, da ima ACH Volley nekoliko več kakovosti. Foto: Klemen Brumec

250 gledalcev je videlo zanimiv slovenski derbi. V prvem nizu je Calcit Volley (zaradi poškodbe ni igral Jan Klobučar) zelo dobro sprejemal, v napadu je bil učinkovit Luis Sosa, s 25 točkami najučinkovitejši igralec srečanja. V nadaljevanju je kamniški ekipi spet nekaj zmanjkalo za podvig, predvsem pa je ACH dvignil učinkovitost sprejema in tudi napada. Nikola Gjorgiev je prispeval 24 točk (62-odstotna napadalna učinkovitost), Matej Kök 14. Drugič v tednu dni je tako ACH premagal kamniško ekipo, najprej v Velenju za pokalni naslov, zdaj v Kamniku za srednjeevropskega.

ACH Volley kljub slabem začetku v Kamniku znova boljši od Calcita

Lahkih žog ACH ni odigra najbolje
"Eden od naših ciljev je bil, da osvojimo tudi srednjeevropsko ligo. Način, kako smo prišli do nove lovorike, niti ni pomemben. Pomembno je, da smo ohranili ritem nepremaganosti na domačih tleh in v srednjeevropski ligi že drugo leto zaporedoma. Ekipa je še enkrat dokazala, da ima zmagovalni karakter, in če smo z rezultatom lahko zadovoljni, smo z igro vseeno nekoliko manj. V prvem nizu smo naredili preveč napak na lahkih žogah, tudi v obrambi nismo polovili nekaj žog, ki bi jih lahko, toda že v končnici tega niza smo se začeli vračati v igro," je povedal trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

Nova KBM Branik je imela priložnost za drugo lovoriko v sezoni (po osvojitvi slovenskega pokala), vendar v finalu Mevze igra ni stekla po željah, manjkalo je precej zbranosti. Foto: www.alesfevzer.com
Nova KBM Branik je imela priložnost za drugo lovoriko v sezoni (po osvojitvi slovenskega pokala), vendar v finalu Mevze igra ni stekla po željah, manjkalo je precej zbranosti. Foto: www.alesfevzer.com

Madžarke ustavile Mariborčanke
Pri ženskah so lovoriko v srednjeevropski ligi tretjič dvignile odbojkarice madžarske ekipe Swietelsky-Bekescsaba. V finalu (prav tako v Kamniku) so s 3:0 premagale Novo KBM Branik, ki je bila konkurenčna le v drugem nizu, ko je imela tudi dve zaključni žogi. Nasprotnice so se ubranile in drugi niz dobile na 25. V tretjem so spet prevladovale, priigrale so si osem zaključnih žog, z neuspešnim mariborskim blokom (žoga je šla v avt) so izkoristile prvo. Pri Novi KBM so po 9 točk dosegle Iza Mlakar (z le 25-odstotnim učinkom v napadu), Tali Lekše in Lorena Lorber Fijok.

Najdič: Premalo so igralke verjele v uspeh
"Želel in upal sem, da bomo igrali na višji ravni, toda v tekmo smo vstopili premalo zbrano in agresivno, prav tako smo naredili preveč lastnih napak. Če bi drugi niz, v katerem smo nekoliko dvignili raven svoje igre, dobili, bi bilo morda nadaljevanje igre drugačno, toda v tretjem ni bilo več pravega odpora. Občutek imam, da so igralke premalo verjele v to, da bi lahko to tekmo dobile in da po osvojenem naslovu pokala Slovenije tudi psihološko nismo bili pripravljeni na ta finalni obračun," je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.

Ženski finale: Škoda za dve zapravljeni zaključni žogi v drugem nizu

SREDNJEEVROPSKA LIGA, Kamnik
Finale (M):
CALCIT VOLLEY - ACH VOLLEY
1:3 (23, -18, -22, -23)

ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović 5 (1 blok), Todorović 6 (1 blok), Bošnjak, Koncilija 10 (2 asa, 2 bloka), Šestan 13 (4 bloki), Kovačič, Gjorgiev 24, Videčnik, Kök 14 (3 bloki), Šen.

Calcit Volley: Planišič 1 (1 blok), Mujanović 9 (1 as, 1 blok), Vinkovič, Lazar, Košenina, Arsenoski, Okroglič 5, Sosa 25 (1 as), Mitrašinović 3, Aponza 12 (1 as, 3 bloki), Pavlović 7 (1 blok).


Finale (Ž):
NOVA KBM BRANIK - BEKESCSABA 0:3 (-17, -25, -16)

Nova KBM: Mlakar 9 (1 as), Milošič 7 (1 as), Pogačar 6 (2 bloka), Štampar 4 (2 asa, 1 blok), Klajžar, Lekše 9 (2 asa, 1 blok), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 9, Krajnc.

Switelsky Bekescsaba: Drpa 14 (2 asa, 1 blok), Kertesz, Vasileva 10 (1 as), Glemboczki, Karhu, Olinik, Bodnar 14 (1 as, 4 bloki), Pinter 2, Molcsanyi, Aktas 5 (1 as), Mosher, Bagyinka 3 (2 asa).