ACH Volley je že vrsto let najuspešnejši odbojkarski klub v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley je že vrsto let najuspešnejši odbojkarski klub v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com

23-letni Kubanec Ricardo Calvo je bil julija 2016 na Finskem skupaj še s tremi takratnimi kubanskimi reprezentanti vpleten v skupinsko posilstvo. Dogodek se je zgodil med igranjem Svetovne lige v Tampereju.

Finska policija je pridržala kar osem članov kubanske reprezentance, je takrat poročal BBC. Septembra istega leta jih je prvostopenjsko sodišče pet obsodilo za skupinsko posilstvo 35-letne ženske v hotelu, v katerem so bili nastanjeni. Štirje, med njimi Calvo, so prejeli po pet let zaporne kazni, eden pa tri leta in pol zapora.

Junija 2017 je prizivno sodišče v Turkuju enega izmed peterice zaradi pomanjkanja dokazov oprostilo, drugim pa je kazen znižalo. Calvu je bila tako dosojena zaporna kazen treh let in pol, je še poročal BBC.

Calvo je klubsko kariero začel leta 2014 pri domači Villi Clari. Leta 2016 bi se moral pridružiti Paoku iz Soluna, po premoru pa je znova zaigral leta 2019 v libanonski prvi ligi za Zahro.

"Verjamemo, da ima kakovost, ki jo ACH potrebuje, in da bo znal kot prvi podajalec povezati vse te močne karakterje v ekipi," je povedal trener ACH-ja Matija Pleško.

"Po zagotovilih igralčevega menedžerja in dokumentih, ki jih imamo trenutno na razpolago, angažma igralca ne bi smel biti sporen," so še sporočili iz kluba.