Odbojkarji ACH-ja so se po težavah na drugi tekmi v Kamniku pobrali v velikem slogu in od naslednjih sedmih dobili šest nizov. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH-ja so se po težavah na drugi tekmi v Kamniku pobrali v velikem slogu in od naslednjih sedmih dobili šest nizov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so bili v soboto v zelo nezavidljivem položaju, Kamničani, ki so imeli v tej sezoni zelo visoke cilje, so namreč na drugi tekmi vodili že z 0:2 v nizih. Toda ACH se je rešil, peti niz dobil s 15:10, in izsilil tretjo tekmo. Od zadnjih sedmih nizov s Calcitom so jih dobili šest in bodo naskakovali že 17. zaporedni naslov. Finalna serija na tri zmage se bo začela v petek v Mariboru.

Calcit povedel z 1:0

Sorodna novica ACH Volley zmagal po zaostanku z 0:2; Maribor gladko v finale

17-kratni državni prvaki so bolje začeli odločilno tekmo in povedli s 13:10, nato pa je kamniški ekipi tudi zaradi uspešne igre v bloku uspelo doseči šest točk zapored. Prvi niz se je končal z 21:25, potem ko je servis Mateja Köka končal v mreži.

V drugem nizu je z izjemo začetnega vodstva gostov (0:2) prevladoval ACH, priboril si je kar sedem zaključnih žog, in z uspešno akcijo Matica Videčnika izkoristil prvo za zmago v nizu s 25:18.

V tretjem nizu so še bolj prevladovali oranžni zmaji. Božidar Vučičević je poskrbel za 8:3, ko je Milosz Hebda žogo poslal v avt, je bilo na semaforju že 10:3. Mitja Gasparini je le prekinil nalet tekmecev za znižanje na 10:4, a je Timotej Kos pri servisu, ki gostom nikakor ni stekel, takoj zatem zadel mrežo. Niz se je končal s 25:14.

Vučićević z blokom popeljal ACH v finale

ACH je v četrtem nizu prevzel pobudo in potem ko je Jan Klobučar v napadu žogo poslal zunaj igrišča, povedel s 13:10. Po minuti odmora so Kamničani odgovorili in izenačili na 15. Po dobrem servisu Vučičevića je Calcit, ki sprva ni sestavil napada, dobil novo priložnost, vendar je Gasparini zadel anteno in Ljubljančani so povedli z 21:18. Po treh zaporednih točkah so gostje izenačili na 23. V naslednji igri je bilo precej zmede na obeh straneh, nato pa je Gasparini v napadu poslal predolgo žogo. ACH je izkoristil že prvo zaključno žogo. V finale ga je z blokom popeljal Vučičević, z 20 točkami najučinkovitejši igralec tekme.


1. DOL (M), polfinale, tretja tekma:
ACH VOLLEY – Calcit Volley (v zmagah 2:1)
3:1
(-21, 18, 14, 23)

ACH Volley: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 8, Dagostino, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 11, Videčnik 10, Kök 12, Vučićević 20.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar, Bregar 2, Purič 8, Kosmina 3, Gasparini 9, Hebda 12, Klobučar 7, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 5, Plot.