ACH je enemu izmed favoritov Lige prvakov nudil dostojen odpor. Foto: www.alesfevzer.com
ACH je enemu izmed favoritov Lige prvakov nudil dostojen odpor. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so v Italijo odpotovali z namenom, da izrazitim favoritom, ki so odlično začeli sezono in so v Italiji še neporaženi, čim dražje prodajo svojo kožo in nudijo dostojen odpor. To jim je v veliki meri uspelo, z zelo dobro predstavo v drugem nizu so italijansko ekipo, ki je igrala brez slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika in italijanskega reprezentanta Danieleja Lavie, prisilili, da v nadaljevanju zaigra sila resno in zavzeto.

Tudi, ko je to storila, pa jo je slovenski prvak namučil. V četrtem nizu, v katerem bi si lahko priboril nenadejano točko, je bil v igri za presenečenje vse do konca. Najbrž mu je za ugodnejši rezultat manjkal kakšen blok. Po napovedih sta imela v italijanskem moštvu glavno besedo luksemburški korektor Kamil Rychlicki in zvezdnik Alessandro Michieletto, prvi je bil z 28 točkami in 66-odstotno uspešnostjo v napadu najučinkovitejši igralec tekme, drugi pa najboljši server, dosegel je štiri ase. Pri motiviranih, borbenih in nepopustljivih Ljubljančanih sta Nikola Gjorgiev in Jan Pokeršnik dosegla po 18 točk.

Sam začetek ni kazal, da bodo Ljubljančani na koncu tako blizu presenečenja. Hitro so zaostali z 1:5, po dobrih servisih Gjorgieva so sicer ekspresno prišli do izenačenja, a v nadaljevanju so postopoma spet začeli zaostajati, na koncu pa v nizu osvojili vsega 15 točk. V prvem nizu so imeli težave s sprejemom, v drugem pa so tega popravili, za nameček pa še začeli bolje servirati, tako da so probleme s sprejemom pustili na strani igrišča, na kateri so tekmo začeli. Mladi Klemen Šen je bil zaslužen za serijo petih zaporednih točk in vodstvo 19:13, ki ga do konca niza niso izpustili iz rok.

Italijani so po izidu 1:1 reči spet prevzeli v svoje roke. Dokaj gladko so dobili tretji niz in videti je bilo, da so vendarle strli odpor oranžnih zmajev. A ti se niso dali, čeprav so v četrtem nizu po povsem izenačenem začetku že nekajkrat zaostali za tri točke, toda tekmeca vedno ujeli. Na koncu se je to zgodilo po zaostanku 20:23, ko se je z dvema servisoma izkazal Matic Videčnik. ACH je tudi ubranil prvo zaključno žogo, druge pa ne, tako da so vse točke ostale v Trentu.

ACH bo naslednjo tekmo odigral v sredo, 29. novembra, ko bo v Tivoliju gostil Asseco Resovia Rzeszow, v kateri nastopa tudi slovenski sprejemalec Klemen Čebulj. Poljska ekipa je v prvem krogu nekoliko nepričakovano doma z 1:3 izgubila proti francoskemu Toursu, slovenski sprejemalec je dosegel 13 točk.

Gačić zadovoljen s predstavo
"Čestitam odbojkarjem Trentina za zmago ter prav tako mojim fantom za odločno in požrtvovalno igro. Kljub porazu proti favoriziranem tekmecu je bila današnja igra na želeni ravni. To je vekakor spodbuda za naprej in nekaj na čemer moramo graditi," je povedal trener ACH Volleyja Radovan Gačić.

Trentino se je moral zelo potruditi za zmago nad ACH Volleyjem

LIGA PRVAKOV (M), skupina B, 1. krog:

TRENTINO – ACH VOLLEY
3:1 (15, -20, 18, 24)
1821 gledalcev

Trentino: D'Heer 7 (4 bloke), Kozamernik, Michieletto 12 (4 ase), Sbertoli 4 (1 as, 2 bloka), Cavuto 1, Pace, Berger, Rychlicki 28 (2 asa, 3 bloke), Magalini 14, Larenzano, Lavia, Podrašanin 6 (1 as, 1 blok), Bristot, Acquarone.

ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič, Marovt 3, Šen 10 (2 asa, 1 blok), Koncilja 9 (1 as), Kovačič, Gjorgiev 18 (1 as, 1 blok), Sešek, Pokeršnik 18 (2 asa), Videčnik 6 (2 asa).

RZESZOW – TOURS 1:3