Gostitelji so tekmo, ki je sicer pokazala, da ekipi še nista na ravni, kot bi si želela njuna trenerja, dobro začeli. Prvi niz so dokaj gladko dobili, zelo dobro so se držali tudi v drugem nizu, katerega končnica se je izkazala kot odločilna za končni razplet. Mariborčani, ki so pred njo še vodili z 21:20, so v njej najprej ubranili dve zaključni žogi, tretje pa ne več, še lani njihov soigralec Alen Šket je niz zaključil z asom.

Izgubljeni niz je prvake povsem potrl, Ljubljančani pa so dobili dodatno moč. V preostalih dveh nizih so bili za razred boljši tekmec in gladko zmagali.

ACH Volley dobil derbi v Mariboru

Igralci ACH-ja so imeli odličen sprejem, v napadu pa je blestel Šket, z 20 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. V statistiko je vpisal tudi tri ase in dva bloka. Oranžni zmaji so zaustavili tudi najnevarnejšega gostujočega napadalca Ahmeda Ihbajrija, pri njegovih napadih so ga štirikrat blokirali. Libijec je dosegel le deset točk, v mariborski vrsti je bil s 17 najučinkovitejši Madžar Roland Gergye.

Na preostalih tekmah 10. kroga so se zmage veselili Calcit Volley, Panvita Pomgrad in Črnuče.

Kamničani so z zanesljivo zmago nad Salonitom dokazali, da ne bi smeli imeti težav z branjenjem tretjega mesta. Čeprav so grdo izgubili drugi niz, so preostale brez težav dobili, največ zaslug za to pa imajo Danilo Pavlović, z 20 točkami najučinkovitejši igralec tekme, Jan Klobučar, ki je bil zanesljiv v napadalnih akcijah, in finski bloker Tomi Siirilä, ki se je izkazal s šestimi bloki.

Panvita Pomgrad je zmagala v Kranju, tekma je bila zelo podobna mariborskemu derbiju. Hiša na kolesih Triglav je dobil prvi niz, v drugem po zaostanku izenačil na 24:24, a nato izgubil naslednji dve točki in niz. V tretjem je nato popustil in Prekmurcem, pri katerih je blestel kanadski korektor Connor McConnell, k zmagi je prispeval 27 točk, ni bil več nevaren. Kranjčanom ni pomagalo kar sedem blokov Uroša Tučna, v napadu so prikazali premalo.

Črnuče so dosegle drugo zmago, s 3:1 so ugnale Krko, ki tako na zadnjem mestu še naprej nima niti ene zmage. Tokrat je dobila prvi niz, v preostalih treh pa ni imela možnosti.

1. A DOL (M), 5. krog

MERKUR MARIBOR - ACH VOLLEY
1:3 (21, -24, -15, -17)

Merkur Maribor: S. Adžović, Kovačević, Pavlović 5, Bračko, Košenina, Donik 12, A. Adžović, Planinšič 1, Kržič 6, Ihbajri 10, Kovačič, Gergye 17.

ACH Volley: Pernuš 2, Šket 20, Rutar 2, Mašulović 9, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 8, Kovačič, Gjorgiev 14, Pokeršnik 4, Videčnik 6, Kök.


HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - PANVITA POMGRAD
1:3 (19, -24, -18, -18)

ČRNUČE - KRKA
3:1 (-20, 22, 24, 15)

CALCIT VOLLEY - SALONIT ANHOVO
3:1 (19, -16, 14, 20)

MERKUR MARIBOR - ACH VOLLEY
1:3 (21, -24, -15, -17)


Vrstni red: ACH Volley in Merkur Maribor po 15, Panvita Pomgrad in Calcit Volley po 9, Salnoti Anhovo in Črnuče po 6, Hiša na kolesih 2, Krka 1.