Ljubljančani so premagali Kamničane s 3:0. Foto: Klemen Brumec
Ljubljančani so premagali Kamničane s 3:0. Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji iz Ljubljane so odločno začeli tekmo v Tivoliju in potrdili svoje napovedi pred začetkom sezone, da želijo osvojiti državni naslov kot neporažena ekipa. V napadu so igrali učinkovito in tako Kamničanom niso dopustili, da bi razvili svojo igro. Tudi v drugem nizu so Ljubljančani odigrali bolje prav v vseh odbojkarskih elementih ter zlasti ob boljšem servisu brez večjih težav prihajali do točk. Ob nerazpoloženih napadalcih so bili odbojkarji Calcita brez pravih možnosti za preobrat in domačini so brez večjih težav prišli do vodstva z 2:0 v nizih. V tretjem nizu so gostje nudili boljši odpor in tik pred vstopom v končnico tudi povedli z izidom 19:17, toda z odlično igro v bloku je ACH Volleyju uspelo obrniti izid in vknjižiti nove tri točke v državnem prvenstvu.

Jani Kovačič, prosti igralec Ljubljančanov, je bil po tekmi zadovoljen z izidom: "Mislim, da smo bili že od samega začetka zelo agresivni v igri. Pokazali smo, da igramo doma v Tivoliju, danes se je nabralo tudi več gledalcev, kot smo navajeni na drugih tekmah, pred katerimi nam je uspelo sestaviti odlično igro. Vem pa, da je s to ekipo še prostora za napredek."

Nove tri točke je z zmago s 3:0 proti Krki osvojil tudi Maribor, kar pet nizov pa so za zmago potrebovali odbojkarji Hiše na kolesih in kanalskega Salonita.

Odbojkarice druge ekipe Calcita so v prvem nizu pokazale, da se lahko enakovredno kosajo s svojimi nasprotnicami, saj so vseskozi lovile varovanke Gregorja Rozmana in dosegle 22 točk. Še bolje so začele drugi niz in povedle za kar šest točk, a to ni zadoščalo za osvojitev niza. V nadaljevanju tekme so do izraza prišle izkušnje, pa tudi kakovost prve ekipe, ki se je veselila nove zmage.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja, je po tekmi kljub zmagi še videl prostor za napredek pri svoji ekipi: "Druga ekipa je izredno borbeno in požrtvovalno vstopila v tekmo, medtem ko sam z našim pristopom ne smem biti zadovoljen. Dogajajo se nam stvari, ki se nam ne bi smele dogajati, in če bomo želeli v nadaljevanju sezone priti na višjo raven, bomo to morali spremeniti. Predvsem to velja za prvi in polovico drugega niza, ko stvari nikakor niso bile na pravem mestu. Edina svetla točka v današnji tekmi je bila to, da se je pokazalo, da igralke s klopi lahko poživijo igro in jo dvignejo na približno tisto raven, ki si jo želimo."

Tudi preostale tekme med dekleti so se končale z izidom 3:0, še najbolj razburljiva je bila tekma med ekipama Roto-Kema Puconci in Nova KBM Branik, saj so se mlade Prekmurke prva dva niza dobro upirale večkratnim državnim prvakinjam.

1. DOL (M), 3. krog

HIŠA NA KOLESIH - PANVITA POMGRAD
3:2 (-25, 17, -22, 18, 13)

KRKA - MARIBOR
0:3 (-13, -16, -21)

ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEY
3:0 (16, 17, 21)

HOČE - ČRNUČE
3:1 (-24, 21, 22, 21)

ŠOŠTANJ TOPOLŠICA - SALONIT ANHOVO
2:3 (23, -13, -23, 20, -14)

Vrstni red: ACH Volley in Maribor 9, Calcit Volley 6, Salonit Anhovo 5, Šoštanj in Panvita po 4, Krka in Hoče 3, Hiša na kolesih, Črnuče brez točk.

1A. DOL (Ž), 3. krog

SIP ŠEMPETER - FORMULA FORMIS
3:0 (21, 17, 20)

GEN-I VOLLEY - LUKA KOPER
3:0 (12, 11, 13)

CALCIT VOLLEY II - CALCIT VOLLEY
0:3 (-22, -21, -13)

LJUTOMER - ANKARAN HRVATINI
0:3 (-20, -15, -16)

ROTO KEMA PUCONCI - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-18, -21, -8)

Vrstni red: Gen-I Volley, Nova KBM Branik in Calcit Volley po 9, Ankaran Hrvatini 4, SIP Šempeter, Formula Formis in Calcit Volley II po 3, Roto Kema Puconci in Luka Koper po 2, Ljutomer 1.