Matic Videčnik se je izkazal z 12 točkami. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Videčnik se je izkazal z 12 točkami. Foto: www.alesfevzer.com

Teden slovenskih obračunov v srednjeevropski ligi se je začel z dvobojem ekip, ki sta bili predtem še brez poraza v tem tekmovanju. Letos sta se v Tivoliju že srečali tudi v državnem prvenstvu, tudi tedaj so bili s 3:1 boljši Ljubljančani, ki so proti slovenskim tekmecem v tej sezoni še naprej neporaženi.

V nasprotju s prvo medsebojno tekmo, na kateri so v uvodnem nizu povsem nadigrali Calcit, so tokrat prvi niz izgubili. So pa bili nato boljši v nadaljevanju, čeprav lahkega dela niso imeli, tekmeca sta bila večji del tekme enakovredna.

Sorodna novica Večinoma lahko delo za slovenske predstavnike v Mevzi

Videti je bilo, da bodo Ljubljančani dobili že prvi niz, saj so vodili z 18:13, toda servisi Tomislava Mitrašinovića so niz naredili negotov. Po dveh asih Hrvata in točki Jana Klobučarja so Kamničani poskrbeli za delni izid 0:6 in vodstvo z 18:19, izenačeno je bilo nato do izida 23:23, že prvo zaključno žogo pa je z blokom izkoristil prav Mitrašinović.

Tudi v drugem nizu so oranžni zmaji kmalu prišli do vodstva, a si niso dovolili padca oziroma nezbranosti pri sprejemu, tako da so prednost treh, štirih točk držali do konca.

Še bolj prepričljivi so bili v tretjem nizu, v četrtem pa so po velikem preobratu zmagali v končnici. Kamničani so v njem vodili s 13:19, nato tudi še s 17:22, domačemu trenerju pa se je obrestovala menjava in vstop v igro Danijela Koncilje, ki je z odličnimi servisi poskrbel za izenačenje na 22:22. Gosti so imeli nato še zaključno žogo, vendar je niso izkoristili, as Mateja Köka pa je v prednost popeljal gostitelje, ki so izkoristili drugo zaključno žogo. Zanjo je z blokom poskrbel Matic Videčnik, ta se je pred tem vrnil v igro po zamenjavi s Konciljo.

Statistično so bili Kamničani precej boljši v bloku, pri servisih in sprejemu sta bili ekipi izenačeni, zmagovalca pa je bržkone odločil boljši izkoristek napada. Pri gostiteljih je bil z 19 točkami najučinkovitejši Nikola Gjorgiev, pri gostih jih je Klobučar dosegel 17.

Mevza, turnir 2, Ljubljana (Tivoli):
ACH VOLLEY
- CALCIT VOLLEY 3:1
ACH Volley:
Mejal, Šket 6, Mašulović 7, Todorović 2 (2 bloka), Bošnjak, Koncilja 4 (2 asa), Šestan, Kovačič, Gjorgiev 19 (1 as), Videčnik 12 (1 as, 4 bloki), Kök 8 (1 as), Šen 2.

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 6 (1 blok), Vinkovič, Lazar 1, Klobučar 17 (1 as, 2 bloka), Košenina, Arsenoski 2 (2 bloka), Okroglič, Sosa 12 (1 as), Mitašinović 10 (3 ase, 2 bloka), Aponza 9 (4 bloki), Pavlović 8 (2 bloka).

CALCIT VOLLEY - MERKUR MARIBOR 3:0

ACH VOLLEY - MERKUR MARIBOR 3:0

Vrstni red: ACH Volley 15, Calcit Volley 11 ... 6. Merkur Maribor 6 točk ...

Naslednji turnir bo med 27. in 29. decembrom. ACH Volley bo igral v Amstettnu, Calcit Volley v Zagrebu in Merkur Maribor v domači dvorani Tabor.