Nikola Gjorgiev je bil s 13 točkami najučinkovitejši pri ACH-ju. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Gjorgiev je bil s 13 točkami najučinkovitejši pri ACH-ju. Foto: www.alesfevzer.com

Njihov tekmec bo zmagovalec obračuna med Calcitom Volleyjem in Merkurjem Mariborom, v katerem pred četrtkovo drugo tekmo v Kamniku z 1:0 vodijo Gorenjci.

V Murski Soboti se je po prvem nizu zdelo, da bodo Ljubljančani Prekmurce "pometli" z igrišča, a so v nadaljevanju varovanci Dejana Fujsa vendarle pokazali boljšo igro in bili nekoliko enakovrednejši tekmec.

Ljubljančani so z 1:0 povedli po zaslugi serij točk, za katere so bili zaslužni dobri servisi in blok. Že na začetku so po treh točkah z blokom ušli na 1:6, domači so se jim dvakrat približali, toda temu sta sledila silovita odgovora ACH-ja, katerih posledica je bila zmaga s 14:25.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Gostitelji so zadnjič vodili s 14:13, na 16. točki sta bili ekipi izenačeni, as Matica Videčnika je pomenil vodstvo gostov s 16:18, po bloku Mateja Köka za 18:21 pa so se Sobočani povsem izgubili, do konca niza niso osvojili niti točke (18:25).

Tudi v tretjem nizu so hitro zaostali s 3:7, a se vrnili v igro, vodili s 16:15, toda varovanci Mladena Kašića so jih spet znali zaustaviti, dosegli štiri zaporedne točke, niz pa so rutinirano pripeljali do uspešnega konca (19:25).

Obe ekipi sta storili veliko napak, tehtnico na stran gostov pa so nagnili predvsem bloki, z njimi je ACH dosegel deset točk. Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 13 točkami Nikola Gjorgiev, Alen Šket jih je k zmagi dodal 11, s servisi pa se je izkazal Kök.

ACH Volley prvi finalist DP-ja v odbojki

Polfinale, drugi tekmi

Panvita Pomgrad - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-14, -18, -19)

Panvita Pomgrad: Vinkovič 5, McConnell 7, Drvarič 1, Vrabl, Radović 3, Rojnik 10, Lakner, Bedrač 6, Fužir 4, Novak, Hafner, Grabar.

ACH Volley: Pernuš, Šket 11, Rutar, Mašulović 8, Todorović 1, Peruničić, Okroglič, Kovačič, Gjorgiev 13, Pokeršnik, Videčnik 9, Kök 7.

Četrtek ob 20.45:
CALCIT VOLLEY - MERKUR MARIBOR 1:0

Morebitna tretja tekma bo v nedeljo.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.