Kapetan Nikola Gjorgiev je bil ob Mateju Köku z 19 točkami najučinkovitejši. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Nikola Gjorgiev je bil ob Mateju Köku z 19 točkami najučinkovitejši. Foto: www.alesfevzer.com

V napadu sta glavno vlogo odigrala Matej Kök in Nikola Gjorgiev, oba sta dosegla po 19 točk. Matic Videčnik se je izkazal s petimi bloki. "Delali smo malo napak, pritiskali smo s servisom, postavljali lepe bloke. Bili smo disciplinirani," je bil zadovoljen Kök.

V drugem nizu so slovenski prvaki po seriji odličnih servisov z asom Alena Šketa prišli do vodstva z 9:3 in lepo vodstvo držali do izida 16:11. Nemci so s štirimi zaporednimi točkami ujeli priključek in izenačili na 17, izkušeni Šket pa je v končnici vendarle poskrbel za prednost z 2:0 v nizih.

ACH do prve zmage v novi sezoni Lige prvakov

V tretjem nizu so gostje izkoristili malce manj zavzeto igro ACH-ja in znižali na 2:1, v četrtem nizu pa so oranžni zmaji zagospodarili na igrišču, z delnim izidom 6:1 povedli z 10:4, dokončno pa tekmo obrnili v svojo korist po kar sedmih zaporednih osvojenih točkah za prednost z 22:10. Tekmo je z uspešnim napadom zaključil Kök. Gostje so v četrtem nizu osvojili le 13 točk.

"Izjemno vzdušje in poln Tivoli sta nas ponesla do prve zmage v letošnji Ligi prvakov. Uvodna dva niza in prva polovica tretjega smo načeloma stvari nadzirali in bili korak pred nasprotnikom. Nato je sledil padec v igri, tekmec pa je z dobrim začetnim udarcem to s pridom izkoristil," je povedal trener ACH-ja Radovan Gačič.

Düren, ki je v letošnji sezoni nemškega prvenstva tik pod vrhom (4 zmage, en poraz), je bil brez dveh najboljših igralcev, nemškega reprezentanta Tobiasa Branda in čilskega korektorja Sebastiana Geverta.

ACH Volley bo tudi naslednjo tekmo lige igral doma, čez 14 dni v Tivoli prihaja turška ekipa Ziraat Bank Ankare, ki je po dveh krogih še brez točk.

Grenko slovo Kamničanov

Odbojkarji CalcitaVolleyja so na povratni tekmi 1. kroga Pokala CEV v gosteh po rednem delu igre izgubili proti nizozemski ekipi Lycurgus Groningen s 3:0 (19, 23, 20). Ker so na prvi tekmi pred tednom slovenski podprvaki doma zmagali s 3:0, je o napredovanju v 2. krog odločal zlati niz. S 15:13 ga je dobili Groningen.

Liga prvakov, skupina E, 2. krog:
ACH VOLLEY – DÜREN (NEM) 3:1 (20, 22, -21, 13)

ACH Volley: Mejal, Šket 11 (3 ase), Mašulović 7 (2 bloka), Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 4 (1 as), Šestan, Kovačič, Gjorgiev 19 (1 as), Videčnik 8 (5 blokov), Kök 19 (3 bloke), Šen.

Powervolleys Düren: Batanov, Urban, Van der Ent 4 (3 ase), Röhrs 1 (1 as), John 13 (3 bloki), Andrae 9, Ernastowicz 18 (1 as), Andrei 2 (1 blok), Burggräf 1 (1 as), Pettersson 8 (4 bloki), Kocian-Falkenbach 2 (2 bloka).

ANKARA – PERUGIA 0:3 (24, -22, -20, -23)
Gregor Ropret (Perugia) ni igral.

Vrstni red: Perugia 6, Düren in ACH Volley po 3, Ankara 0.

3. krog, 29. november:
DÜREN – PERUGIA

30. november ob 18.00:
ACH VOLLEY – ANKARA