ACH Volley nadaljuje niz neporaženosti. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley nadaljuje niz neporaženosti. Foto: www.alesfevzer.com

ACH Volley, ki ostaja letos še neporažen, je izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred začetkom tretjerazrednega evropskega tekmovanja. Uvrstil se je v polfinale, s tem pa se zagotovo ne bo zadovoljil, vodstvo kluba in igralci si obetajo, da bi lahko premagali še dve naslednji oviri in osvojili svojo drugo evropsko lovoriko, leta 2007 so zmagali v pokalu Top teams, današnjem pokalu CEV.

Ekipi ACH Volley in Fonte Bastardo sta tudi na povratni tekmi pokazali, da sta podobne kakovosti. Portugalci, ki imajo v svoji sestavi precej tujcev, so se dobro upirali, čeprav so v prvem nizu osvojili vsega devet točk. A nato so hitro strnili vrste, vzpostavili ravnotežje in bili gostiteljem v drugem nizu povsem enakovredni. Ubranili so tudi tri zaključne žoge, svojo prvo pa izkoristili za izenačenje na 1:1.

ACH Volley prišel med najboljše štiri

V tretjem nizu so gostitelji na začetku povedli s 6:2, gosti so jih sicer lovili, v končnici prišli na točko zaostanka, toda ACH se je znal ubraniti njihovega pritiska, izkoristil je že prvo zaključno žogo. Tudi četrti niz je bil povsem izenačen, pred končnico pa so si varovanci Mladena Kašića priborili štiri točke prednosti (22:18), niz pa dobili s 25:21.

Portugalci so dosegli kar 15 blokov, od tega Mattheus de Souza Pereira deset, a so imeli zelo slab sprejem, posledično pa tudi slabši napad. Zato so seveda zaslužni servisi domačih igralcev, v tem elementu je blestel predvsem Alen Šket. Dosegel je sicer le en as, toda sprejemu povzročil veliko več težav, kot kaže ta podatek. Pri tem sta mu pomagala tudi Matic Videčnik in Nikola Gjorgiev, makedonski korektor je bil s 27 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.

V polfinalu tekmovanja, v katerem ne nastopajo italijanski, ruski in nemški klubi, se bodo oranžni zmaji merili z zmagovalcem dvoboja med francoskim Narbonne Volleyjem, ki ga vodi nekdanji španski reprezentant Guillermo Falasca, in švicarsko ekipo Lausanne. Prvo tekmo v Švici so s 3:1 dobili Francozi. Prva tekma polfinala bo 23. februarja v Ljubljani.


Četrtfinale, povratna tekma:
ACH VOLLEY - Fonte Bastardo Azores 3:2
3:1 (9, -27, 22, 21)

ACH Volley: Pernuš, Šket 13, Rutar 1, Mašulović 9, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 10, Kovačič, Gjorgiev 27, Videčnik 10, Kök.

Fonte Bastardo: Velazquez, Gomez, Bermudez 17, Neves 1, Cunha, Del Valle Villalobos, Cardoso 16, Goncalves 12, Günthör 4, Ferreira Da Silva, Pereira 12, Valencia.

V odebeljenem tisku je rezultat prve tekme.