Vid Jakopin tokrat ni imel svojega dne. Dosegel je le 4 točke. Foto: EPA
Vid Jakopin tokrat ni imel svojega dne. Dosegel je le 4 točke. Foto: EPA
Matevž Kamnik
Matevž Kamnik je bil najbolj razpoložen pri Bledu. Foto: Reuters
ACH Volley
ACH Volley je v 2. in delno v 3. nizu dobro pariral nasprotniku. Foto: Reuters
Bled
Blejci so bili v povprečju za tri centimetre nižji od italijanskih prvakov (201 : 204 cm). Foto: Reuters
Blejci se bodo borili za 3. mesto

Trentino, branilec naslova, je prvi niz dobil gladko, s 25:13. Blejci so osvojili prvo točko, nadaljevanje pa je povsem pripadlo Italijanom, ki so po servisih odličnega Kubanca Osmana Juantorene ušli na 8:1. ACH, očitno pod vtisom velike tekme, se ni več pobral.

Preobrat po zaostanku z 10:16
Tudi drugi niz se ni začel najbolje, saj je semafor hitro kazal 1:4. A Blejci so se približali le na -1 (7:8). Sledil je delni izid 3:0 za 11:7. Ko je pri 10:16 kazalo, da bo Trentino gladko dobil drugi niz, se je ACH prebudil in na 20 ujel tekmeca, nato pa po bloku Matevža Kamnika, ki je v 2. nizu dosegel 7 točk, povedel z 21:20. Blejci so odlično nadaljevali vse do konca in prek Alena Šketa izkoristili drugo zaključno žogo za zmago s 25:23.

Blejcem pošle moči
Tretji niz je bil izenačen do 8:8. Tri napake slovenskih prvakov so bile vzrok za vodstvo Italijanov z 11:8, ki prednosti do konca (25:21) niso več izpustili iz rok. V zadnjem nizu so varovancem obolelega Glenna Hoaga očitno pošle moči. Pri 13:8 si je gleženj poškodoval še Dejan Vinčič, s čimer je bil odpor Slovencev dokončno zlomljen. ACH se bo v nedeljo v obračunu za 3. mesto pomeril z Belchatowom, ki je v prvem polfinalu s 3:1 klonil proti moskovskemu Dinamu.

Andrej Flajs: "Z izjemo prvega in tretjega niza, ko je bilo preveč lastnih napak, smo lahko zadovoljni s prikazanim. Tekmeci so odlično servirali, mi pa smo imeli ogromno težav z organizacijo napada. Če odštejemo to, bi lahko tekma še dalj časa odprta, kar bi bila izpolnitev naših ciljev. S servisom nismo nič naredili, prav tako pa je bila za boljši rezultat preslaba organizacija. Po porazu nam motiva ni zmanjkalo. Želimo sezono končati z zmago nad Belchatowom, ki goji podoben slog igre kot mi."

Matevž Kamnik: "Žal nam je, ker nismo izkoristili priložnosti. Izpolnili smo prvotni cilj, ampak bi se dalo iztržiti še kaj več. Imeti bi morali boljši sprejem, za prejšnjimi igrami v Ligi prvakov pa smo zaostajali v prav vseh elementih. Mogoča nas je prestrašila tudi dvorana, saj smo mlada in dokaj neizkušena ekipa. Vsekakor bi morali biti nekoliko bolj v igri. Trentino je trenutno najboljša ekipa na svetu, toda s tako igro bo proti Dinamu težko prišel do novega naslova."

Radostin Stojčev, trener Trentina: "Zavedal sem se, da bo težka tekma. Igralcem sem pred dvobojem dejal, da ne smejo podcenjevati ACH Volleyja, saj so njegovi igralci dobri, kar so dokazali v tej sezoni Lige prvakov. Prvi niz je bil za nas lahek, v drugem že vodili s 16:10, nato pa smo izgubili ritem. Naredili smo veliko napak, kar je tudi posledica žog. V italijanskem prvenstvu namreč igramo z drugimi, da bi se navadili na te, pa smo imeli premalo časa."

LIGA PRVAKOV

ZAKLJUČNI TURNIR, Lodž

Polfinale
Belchatow (POL) - DINAMO MOSKVA
1:3 (23, -19, -21, -17)

ACH Volley - TRENTINO
1:3 (-13, 23, -21, -17)

ACH Volley: Kamnik 12, Flajs 10, Pajenk 9, Šket 8, Venno 7, Jakopin 4, Vinčič 3, Gato 2, Lewis 1.

Trentino: Juantorena in Vissotto 14, Kazijski 13, Birarelli 9, Garcia in Zygadlo 4, Sala 3, Sokolov 2.

Nedelja ob 14.30 (prenos na TVS 2):
FINALE

Ob 11.30 (prenos na TVS 2):
ZA 3. MESTO

Blejci se bodo borili za 3. mesto