ACH Volley bi z uvrstitvijo na zaključni turnir dosegel zgodovinski uspeh. Foto: MMC RTV SLO
ACH Volley bi z uvrstitvijo na zaključni turnir dosegel zgodovinski uspeh. Foto: MMC RTV SLO
Glenn Hoag
Tudi Glenn Hoag lahko računa na glasno podporo polne dvorane Tivoli. Foto: MMC RTV SLO
Spraviti Tirolce na kolena

V blejskem taboru so si enotni, da prejšnji teden na prvem srečanju na Tirolskem na igrišču ni bil pravi ACH. "Za nas in Hypo je ta uspeh zelo pomemben. Obe ekipi sta trdo delali, da sta prišli do sem. Za jutri točno vemo, kaj moramo narediti. Osredotočili se bomo na naše naloge, v postavi pa dosti ne bom spreminjal," je vroči dvoboj napovedal trener Blejcev Glenn Hoag.

Flajs: Upam, da bomo zaigrali tako, kot znamo
Kapetan oranžnih Andrej Flajs meni, da so bili slovenski prvaki že na prvo tekmo dobro pripravljeni, a tega niso izkoristili. "Vedeli smo, kje so njihove slabosti in prednosti. Upam, da se bomo na drugi tekmi hitro zbrali ter zaigrali tako, kot znamo. Upam, da se bomo mi uvrstili na "final four", če pa nam ne bo uspelo, bomo tekmecem stisnili roko in se pripravili za naslednji izziv, zaključni turnir srednjeevropske lige," je dejal Flajs in dodal, da mu bo kar žal, ker Tivoli ne bo več njihov evropski dom: "Osebno bi raje videl, da igramo v Tivoliju pred polnimi tribunami, kot pa da bo v Stožicah tisoč mest praznih. Vzdušje na tekmah Lige prvakov je v Tivoliju res nekaj posebnega."

Gavan: Možnosti so 55:45
Ekipi z Bleda in iz Innsbrucka se dobro poznata. Ne nazadnje skupaj igrata v srednjeevropski ligi, tako da veliko trenerja Štefan Chrtiansky in Hoag že na prvi tekmi nista mogla skriti. Podobno bo tudi v sredo v razprodanem Tivoliju.

"Na prvi tekmi smo imeli malo več sreče. Za nas je pomembno, da imamo na voljo vse igralce, saj smo imeli pred kratkim težave s poškodbami. A zavedamo se, da nas tudi v Ljubljani čaka težka tekma," je pred drugim srečanjem povedal Chrtiansky, igralec Daniel Gavan pa ga je dopolnil: "Obe ekipi sta na isti ravni, že pet let igramo v srednjeevropski ligi. Pred prvo tekmo so bile možnosti 50:50, zdaj je morda na naši strani pet odstotkov več. A Blejci bodo igrali pred domačimi gledalci. Tudi jutri bomo poskušali zaigrati dobro, upamo, da bomo mi tisti, ki se bodo uvrstili na zaključni turnir."
Liga prvakov, izločilni boji, povratne tekme

Asseco Rzeszow - TRENTINO 0:3
1:3 (-18, 26, -21, -18)

Sreda ob 20.15:
ACH VOLLEY - HYPO TIROL INNSBRUCK 1:3

Ob 18.30:

OLYMPIACOS - DINAMO MOSKVA 1:3
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Zaključni turnir, Lodž

Sobota, 10. aprila:
BELCHATOW (POL) - DINAMO/OLYMPIACOS
HYPO/ACH VOLLEY - TRENTINO

Spraviti Tirolce na kolena