Lorena Lorber Fijok je tako kot Iza Mlakar zbrala devet točk. Foto: www.alesfevzer.com
Lorena Lorber Fijok je tako kot Iza Mlakar zbrala devet točk. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska odbojka tako nima več svojega predstavnika v evropskih tekmovanjih. Po Calcitu, ki je najprej neuspešno nastopal v kvalifikacijah za Ligo prvakov, nato pa izpadel v 1/16 finala Pokala CEV, se je zdaj poslovil še Nova KBM Branik.

Že prvi niz je napovedal, da čudeža ne bo. Italijanke, ki so tako kot prejšnji teden igrale brez reprezentantke Liveth Omoruyi, so hitro priigrale lepo prednost (6:2), ki so jo do konca le še večale, tekmicam so dovolile le 11 točk. Gostje so bile popolnoma nebogljene, s servisom niso izvajale nikakršnega pritiska, v napadu so bile nerazpoložene, obramba pa tudi ni uspela ustavljati tekmic.

Nič kaj bolje se jim ni godilo niti v drugem nizu, v katerem so zbrale 14 točk. Že sredi niza je domači trener Marco Musso v igro poslal nekatere rezervistke, ki so na igrišču ostale tudi v tretjem, kar je ponudilo priložnost Mariborčankam za bolj enakovreden boj. Lorena Lorber Fijok je dosegla prvi as za Mariborčanke, s servisne črte je bila uspešna tudi Ronja Štampar in Štajerke so vodile s 5:8. Zadnje njihovo vodstvo je bilo pri izidu 10:11, v nadaljevanju pa je bila domača ekipa znova občutno boljša. Gostje so tekmo končale brez ene same točke z blokom.

Pokal CEV, osmina finala

Povratna tekma:
BUSTO ARSIZIO (ITA) – Nova KBM Branik 3:0 (11, 14, 17) 3:0
690 gledalcev

Busto Arsizio: Battista 10 (4 ase), Degradi 10, Lloyd 4 (2 bloka), Monza 3 (1 blok), Montibeller 4, Lualdi 8 (2 asa), Stigrot 9 (1 blok), Colombo 5 (2 asa, 1 blok), Olivotto, Zannoni, Omoruyi, Zakchaiou 3 (1 as, 1 blok), Bressan.

Nova KBM Branik: Mlakar 9, Milošič 2, Pogačar, Štampar 3 (1 as), Klajžar, Lekše, Senekovič 1, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar 4, Lorber Fijok 9 (2 asa), Krajnc.

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.