ACH Volley je v rednem delu državnega prvenstva dobil vseh 21 tekem in je nesporni prvi favorit za nov naslov prvaka. Foto: MOK Krka
ACH Volley je v rednem delu državnega prvenstva dobil vseh 21 tekem in je nesporni prvi favorit za nov naslov prvaka. Foto: MOK Krka

Odbojkarji ACH Volleyja, Calcit Volleyja in Merkur Maribora so se zanesljivo uvrstili v polfinale državnega prvenstva. Vsi trije so prepričljivo s 3:0 dobili povratne tekme v gosteh proti Krki, Fužinar Sij Metalu in Salonit Anhovemu.

Kranjčani doma kot prerojeni

Tretja tekma bo potrebna le v Murski Soboti, saj je Hiša na kolesih Triglav proti Panviti Pomgrad izenačil izid v zmagah na 1:1, tudi Kranjčani so povratno tekmo dobili s 3:0.

Že redni del prvenstva je pokazal, da kranjski odbojkarji precej boljše predstave kažejo na domačem igrišču, povratna tekma četrtfinala pa je to tudi potrdila. Potem ko so bili v Murski Soboti povsem nemočni, so se v svoji dvorani predstavili popolnoma v drugačni luči. Blesteli so predvsem v bloku, s katerim so zaustavljali najboljša gostujoča napadalca, Nenada Šormaza in Jakoba Rojnika. Pri tem je prednjačil Uroš Tučen, ki je v statistiko vpisal kar sedem blokov.

Na preostalih tekmah gostje slavili s 3:0

Fužinar je bil proti oslabljenemu Calcitu enakovreden le v prvem nizu. Salonit se je na prvi tekmi v Mariboru z dobro igro odlično upiral favoritom, a na drugi tekmi so imeli varovanci Sebastijana Škorca lahko delo. Najučinkovitejši igralec je bil Rok Bračko, dosegel je 16 točk, štiri z asi. ACH Volley je v Novem mestu suvereno dobil prva dva niza, Krka je vodila večji del tretjega niza, a v končnici so prvi favoriti prvenstva dokončali delo.


DRŽAVNO PRVENSTVO


1. A DOL (M), četrtfinale

Druge tekme:
Krka – ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-17, -18, -20)

HIŠA NA KOLESIH – PANVITA POMGRAD 1:1
3:0 (19, 23, 21)

Salonit Anhovo – MERKUR MARIBOR 0:2
0:3 (-19, -20, -19)

Fužinar – CALCIT VOLLEY 0:2
0:3 (-22, -16, -17)

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah; igrajo na 2 zmagi. Tretja tekma bo v soboto.


Mariborčanke so tokrat gladko s 3:0 odpravile Grosuplje, ki jih je prvi tekmi skoraj presenetil. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčanke so tokrat gladko s 3:0 odpravile Grosuplje, ki jih je prvi tekmi skoraj presenetil. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčanke resno vzele opozorilo Grosupeljčank

V četrtfinalu ženskega odbojkarskega prvenstva ne bo treba odigrati nobene tretje tekme. Calcit Volley, Nova KBM Branik, GEN-I Volley in Formis so zmagali na prvih obračunih v soboto, uspeh pa potrdili tudi na povratnih tekmah.

Kamničanke z drugoligaško ekipo Luke Kopra niso imele nikakršnih težav in jim niti ni bilo treba igrati v najboljši postavi in s polno močjo. Pokalne prvakinje iz Maribora so resno vzele opozorilo s prvega dvoboja proti ekipi ATK Grosuplje, ko so se po velikem preobratu rešile šele v petem nizu. Tokrat Grosupeljčanke niso bile tako nevarne, njihova igra je bila precej slabša kot v domači dvorani.

Nekaj podobnega kot za Mariborčanke velja tudi za Novogoričanke. Na prvi tekmi v Novi Gorici niso imele lahkega dela, v Kopru je bilo vendarle nekoliko lažje in so oddale en niz. Formis je Sip Šempeter premagal že na gostovanju, napredovanje pa je potrdil še z zmago v Hočah.

1. A DOL (Ž), četrtfinale

Druge tekme:
FORMIS – Sip Šempeter 2:0
3:1 (18, -19, 15, 21)

Luka Koper – CALCIT VOLLEY 0:2
0:3 (-15, -13, -19)

Ankaran – GEN-I VOLLEY 0:2
1:3 (-17, -19, 23, -17)

NOVA KBM BRANIK – Grosuplje 2:0
3:0 (21, 16, 16)

V odebeljenem tisku je stanje v zmagah; igrale so na 2 zmagi.