Na soočenju Kamničanov in Mariborčanov je bil najučinkovitejši z 18 točkami Kubanec Lazaro Brunet, organizator igre Calcita. Foto: Klemen Brumec
Na soočenju Kamničanov in Mariborčanov je bil najučinkovitejši z 18 točkami Kubanec Lazaro Brunet, organizator igre Calcita. Foto: Klemen Brumec

Bolj presenetljiva je gladka zmaga Calcita, ki je bil sicer favorit, a je še tretjič v zadnjem mesecu gladko odpravil Mariborčane.

Ekipi sta bili enakovredni le v prvem nizu. Calcit je začel udarno, povedel s 13:8, a zapadel v krizo. Pri 17. točki je i-Vent ujel Kamničane in po asu Roka Bračka povedel z 21:19. Sledil je nov preobrat, Uroš Nikolič je z blokom izenačil na 21:21, v končnici pa so gostje storili preveč napak za osvojitev niza.

Drugi niz je bil hitro odločen, po izidu 4:3 je domačim uspel delni izid 10:1, jasno je bilo, da bodo povedli z 2:0, a kljub temu niso popustili, tekmecem so v nizu dovolili le 11 točk. Štajerci se po zaostanku še niso predali, v tretjem nizu so na začetku imeli dve točki prednosti, toda po izidu 8:8 je Nikolić pokazal serijo dobrih servisov, njegova ekipa je dosegla šest točk zapovrstjo, Kamničani pa so povedli z 20:11, s čimer je bila prva polfinalna tekma odločena.

"Zagotovo je to pomembna zmaga za nas, da bomo lahko šli v Maribor nekoliko bolj sproščeno in samozavestno. Z današnjo tekmo smo lahko zadovoljni. V prvem nizu smo bili oboji dobri na servisu, kar je njim omogočalo, da nam sledijo. Ko pa so gostje popustili na servisu, mi pa morda celo malo dodali in nekaj težkih žog pretvorili v lahke točke, je nastala ta razlika. Zavedamo se, da se Mariborčani zagotovo ne bodo predali in da bo v soboto nova tekma, ki se bo začela z 0:0," je po tekmi dejal organizator igre kamniške vrste Uroš Planinšič.

Prekmurci do niza v Ljubljani

Alen Šket je v vlogi korektorja zbral kar 26 točk na prvi polfinalni tekmi DP-ja. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Šket je v vlogi korektorja zbral kar 26 točk na prvi polfinalni tekmi DP-ja. Foto: www.alesfevzer.com

ACH je imel pred polfinalom kup težav. Zaradi neprepričljivih predstav je moral klub zapustiti Radovan Gačič, reprezentančnega blokerja Danijela Konciljo pa so suspendirali zaradi pozitivnega testa na THC.

V prvih dveh nizih Ljubljančani niso imeli težav s Prekmurci. Gostujoča četa Dejana Fujsa je v nadaljevanju pokazala zobe. Izničila je začetni zaostanek treh točk, povedla s 17:13 in Panvita je osvojila niz v Ljubljani. V četrtem nizu je bilo tesno vse do 17:16. Zadnji dve točki na tekmi je dosegel Alen Šket, ki je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. Dosegel je 26 točk, spet pa je na mestu korektorja igral namesto kapetana Nikole Gjorgieva.


DRŽAVNO PRVENSTVO
1. DOL (M), polfinale, prvi tekmi


CALCIT VOLLEY – I-VENT MARIBOR 1:0
3:0 (23, 11, 17)

Calcit Volley: Planinšič 3 (2 asa, 1 blok), Lazar, Klobučar, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 11 (1 as, 4 bloke), J. Okroglič 5 (1 as, 1 blok), Mitrašinović 2, Brunet 18 (1 as, 4 bloke), Oman, Bakonji, Dulčev 9 (1 as), Pavlović 8 (3 bloke).

i-Vent Maribor: Fužir, Vodušek, Pernuš, S. Adžović, McConnell 12 (1 as, 2 bloka), Valenčič 2, Bračko 14 (4 ase), Kumer, Ja. Kržič 4, Donik 1, Fink 8.


ACH VOLLEY – PANVITA POMGRAD 1:0
3:1 (18, 20, -20, 20)

ACH Volley: Marković, Jo. Kržič 7 (2 bloka), Šket 26 (2 asa, 3 bloke), Najdič 3 (3 ase), Marovt 12 (2 asa, 2 bloka), Šen, Kovačič, Gjorgiev, Sešek, Pokeršnik 16 (1 blok), Videčnik 9 (1 as, 1 blok), Song.

Panvita Pomgrad: Rajnar 3 (1 as), Türkl, Doda 13 (1 as), Šormaz 14 (1 as), Kolarić, Drvarič 1 (1 blok), Vrabl, Suhadolnik 5 (1 blok), Bedrač 1 (1 blok), D. Novak, Mirković 20 (1 as, 1 blok).


Drugi tekmi, petek ob 19.00:
PANVITA POMGRAD – ACH VOLLEY

Sobota ob 20.00:
I-VENT MARIBOR – CALCIT VOLLEY

Igrajo na 2 zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta 10. aprila.

ACH glavna tarča zaključka državnega prvenstva