Odbojkarice Calcita Volleyja so branilke naslova. Foto: Aleš Oblak
Odbojkarice Calcita Volleyja so branilke naslova. Foto: Aleš Oblak

Kamničanke so redni del končale brez poraza in tudi branijo naslov, ki so ga osvojile leta 2020, lani zaradi epidemije tekmovanja ni bilo. Doslej so ligo dobile trikrat, v lovu na četrti naslov pa bodo njihove prve tekmice igralke domačega Post Schwechata, ki so kljub temu, da so s petimi naslovi najuspešnejše v tem tekmovanju, izrazite "outsiderke" turnirja, na katerem bodo nastopile le zavoljo organizacije.

"Zaključni turnir je turnir, na katerem odloča vsaka tekma zase. Na njem ni popravnega izpita in ne glede na to, da smo s prvim mestom na papirju dobili lažjega nasprotnika, to v sredo ne bo prav nič pomenilo. K tekmi moramo pristopiti resno, zbrano in to je edino, kar bom zahteval od svojih igralk. Dunajčanke so nam odvzele točko, kar je že dovolj velik opomin. Daleč od tega, da gre za slabo ekipo, vsako podcenjevanje se ti hitro maščuje. Še enkrat, z vso resnostjo bomo pristopili polfinalni tekmi in kot rečeno, od svojih igralk pričakujem resno igro od prve do zadnje točke," je odločen trener Calcita Gregor Rozman, ki se je z dekleti letos že veselil naslova slovenskega pokalnega zmagovalca.

Odbojkarice Nove KBM Branika se bodo v polfinalu pomerile proti odbojkaricam Budmipešte. Foto: Nova KBM Branik
Odbojkarice Nove KBM Branika se bodo v polfinalu pomerile proti odbojkaricam Budmipešte. Foto: Nova KBM Branik

Še uspešnejše kot Kamničanke so v tem tekmovanju igralke Nove KBM Branika, ki bodo lovile svoj peti naslov. Njihovo izhodišče je vsaj na papirju slabše, njihov prvi obračun z madžarsko ekipo Vasas Obudo bo zagotovo negotov, če ga bodo uspešno prebrodile, se bodo skoraj zagotovo še četrtič v sezoni merile z v zadnjih letih največjimi tekmicami, Kamničankami. Vse tri letošnje obračune so izgubile, a vsaj na trenutke pokazale, da se kljub mladi zasedbi lahko enakovredno kosajo.

Sklepni turnir, Dunaj

Polfinale, sreda ob 16.30:
BUDIMPEŠTA – NOVA KBM BRANIK

Ob 19.00:
CALCIT VOLLEY – POST SCHWECHAT