Savinjčanke so se namreč v Kopru oddolžile tekmicam za presenetljiv poraz v Šempetru.
Koprčanke so domačo tekmo odigrale precej slabše kot prvo, kar so sicer vsaj na papirju močnejše tekmice znale izkoristiti. Predvsem po zaslugi izkušene korektorice Darje Eržen, ki je dosegla 19 točk, izkazala pa se je tudi s servisi. V statistiko je vpisala štiri ase in tri bloke, zlasti pa so bili servisi tisti element, v kateri je bila boljša od kolegice na istem igralnem mestu pri Kopru Nine Đukić, ki je prav tako dosegla 19 točk.

Calcity Volley je v polfinalu. Foto: Klemen Brumec
Calcity Volley je v polfinalu. Foto: Klemen Brumec

Savinjčanke so prav z dobrimi servisi odlično odprle tekmo. Hitro so visoko povedle, gostiteljice so dvakrat prišle blizu, a jih niso ujele. V drugem nizu so gledalci videli enostranski promet, Primorke so osvojile vsega deset točk, v tretjem pa sta ekipi točke znova osvajali v serijah. Končnica je vendarle pripadla gostjam.

Druga obalna ekipa Ankaran se je na prvi tekmi odlično upirala Novogoričankam, ki so v domači dvorani zmagale s 3:2. Tokrat dvoboj ni bil tako razburljiv, čeprav varovanke Vasje Samca Lipicerja vendarle niso imele lahkega dela, nizi so bili dokaj izenačeni, odločila jih je končnica. Prav v vseh treh sta ekipi vanje vstopili z izidom 19:21. Ob koncu nizov je pri gostjah odgovornost prevzemala Polona Frelih, ki je bila s 16 točkami najučinkovitejša igralka, pet jih je dosegla z asi.

Soliden odpor Novi KBM Braniku je tudi tokrat nudila druga zasedba Calcita Volleyja. Tako kot v Mariboru so se morale Štajerke, pri katerih je bila s 26 točkami najučinkovitejša Iza Mlakar, potruditi, da so zmagale, tudi tokrat pa so morale tekmicam prepustiti niz. Težave jim je povzročal kamniški blok, v katerem je bila najbolj vidna Sara Sitar. Z njim je dosegla šest od svojih 16 točk, temu pa je dodala še tri ase.

Pričakovano je imela najlažje delo v četrtfinalu prva ekipa Calcita, ki je s pol moči izločila ATK Grosuplje. Branilke naslova in prepričljivo najboljše v rednem delu so tudi v gosteh dvoboj dobile s 3:0 in v sezoni ostajajo na domačih tleh neporažene.

1. A DOL (Ž), četrtfinale

Druge tekme:
LUKA KOPER - SIP ŠEMPETER 1:1
0:3 (-21, -10, -21)

Calcit Volley II - NOVA KBM BRANIK 0:2
1:3 (-23, -20, 27, -20)

Ankaran - GEN-I VOLLEY 0:2
0:3 (-19, -22, -21)

ATK Grosuplje - CALCIT VOLLEY 0:2
0:3 (-15, -16, -17)

V odebeljenem tisku stanje v zmagah; igrajo na dve zmagi.