Odbojkarski klub iz Kamnika je v tehnološkem centru skupine Triglav gostil predstavnike medijev, ki so se v kavarniškem vzdušju pogovarjali s predstavniki vseh treh prvoligašev. Na presenečenje vseh je zbrane prek videoklica na zaslonu pozdravila Lucy June Charuk, odlična blokerka, kanadska reprezentantka, ki bo spet igrala v Kamniku. Foto: Klemen Brumec
Odbojkarski klub iz Kamnika je v tehnološkem centru skupine Triglav gostil predstavnike medijev, ki so se v kavarniškem vzdušju pogovarjali s predstavniki vseh treh prvoligašev. Na presenečenje vseh je zbrane prek videoklica na zaslonu pozdravila Lucy June Charuk, odlična blokerka, kanadska reprezentantka, ki bo spet igrala v Kamniku. Foto: Klemen Brumec
V prejšnjih sezonah je Calcit Volley na kakšno lovoriko lahko upal le ob spodrsljaju ACH Volleyja, letos pa napoveduje, da bo drugače. Foto: BoBo

Odbojkarske ekipe Calcita Volleyja so se predstavile na novinarski konferenci v Ljubljani. V obeh elitnih slovenskih ligah bo imel Calcit Volley kar tri predstavnike (eno v moški konkurenci, dve v ženski), najbolj ambiciozna pa je po besedah direktorja kluba Gregorja Hribarja moška ekipa (pod taktirko mladega Aleša Hribarja), ki ACH Volleyju "grozi", da mu bo vzela vsaj eno izmed treh mogočih domačih lovorik. Kapetanski trak si je v tej sezoni nadel brazilski korektor Maxson Pereira.

Na vseh igralnih mestih močnejši
"Mislim, da smo močnejši kot lani. Na vseh igralnih mestih. S prihodom Matije Jereba smo boljši na mestu organizatorja igre, s prihodom Mihe Bregarja na blokerskem, s prihodom Dmitrija Babkova pa tudi na mestu sprejemalca. Letos naši igralci z izjemo mladega Jureta Okrogliča niso krepili ACH-ja Volleyja, ampak smo se mi okrepili z njihovim igralcem, upam, da je to tudi napoved, da se bo letos obrnilo tudi v smislu rezultatov. Videl sem, da ACH napoveduje tri naslove, sam pa sem prepričan, da bomo vsaj enega osvojili mi," je optimist direktor kluba Gregor Hribar.

Moška ekipa je v pripravljalnem delu ACH Volley premagala na turnirju v Novem Sadu, a tam moštvi nista bili v popolni postavi. Kot pravi Hribar, bodo odločilne tekme ob koncu sezone, takrat bo pomembno, v kakšni formi bo kdo. ACH Volley je napovedal okrepitve med sezono, Kamničani pa sprememb ne načrtujejo.

"Imamo, kar imamo. Mislim, da kakšnih okrepitev niti ne potrebujemo. Verjamemo v to ekipo, dobro smo popolnjeni, imamo tudi kakovostne rezerve. Seveda pa bi se vse spremenilo, če bi se zgodile kakšne poškodbe," Hribar ne načrtuje sprememb v moški ekipi.

Lucy Charuk namesto poškodovane Katje Mihevc
Prav poškodba pa ga je prisilila, da je moral novo igralko iskati pri prvi ženski ekipi. Poškodovala se je namreč blokerka Katja Mihevc, za katero je sezona izgubljena, namesto nje pa se bo v Kamnik vrnila nekdanja kanadska reprezentantka Lucy Charuk, ki je za Calcit že igrala v sezoni 2013/14.

"S Katjo je bila ekipa v pripravljalnem obdobju videti zelo dobro, a po njeni poškodbi se nam je marsikaj podrlo. Začeli smo iskati zamenjavo, Lucy še ni imela kluba, v Kamnik je bila pripravljena priti," je dejal Hribar, ki se zaveda, da po odhodu nekaterih reprezentantk ekipa ni več tako dobra, kot je bila v prejšnjih letih.

"Po imenih skupaj s Formisom spadamo na tretje, četrto mesto v ligi, za GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom. Neuvrstitev v finale na koncu ne bo pomenila nobene katastrofe, zadovoljni bomo, če bodo punce dobro igrale, zavzeto trenirale in se borile po najboljših močeh," pred žensko ekipo ne postavlja imperativa rezultata Hribar, ki je ponosen, da se je prvič v zgodovini zgodilo, da ima klub v elitni konkurenci tri svoje ekipe.

V Ljubljani denar od občine, a ni bilo sponzorjev
"S tem že imamo izkušnje. Ko smo bili ženski klub s sedežem v Ljubljani in z imenom Calcit Ljubljana, smo tudi imeli dve ekipi in finančno smo ekipi zmogli pokriti. Takrat je bil finančni zalogaj celo višji, v Kamniku pridemo skozi sezono z nižjimi stroški. V Ljubljani resda dobiš več denarja od občine, a ni sponzorjev. V Ljubljani smo sicer imeli dolgoročne cilje, a smo jih opustili zaradi nekaj nedorečenosti in interesov nekaterih. Vedeli pa smo, da bomo tam pustili pogorišče, ki bo potrebovalo kar nekaj časa, da se očisti," je sklenil Hribar.