Odbojkarice Calcita so državne in pokalne prvakinje. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita so državne in pokalne prvakinje. Foto: www.alesfevzer.com

V sredo so odbojkarice Calcita iz rok izpustile lepo priložnost, darilo pa so seveda Mariborčanke pograbile z obema rokama in dosegle svojo prvo zmago nad Kamničankami po zmagi v finalu pokala Slovenije 18. januarja 2020.

Tretjič je bil v finalni seriji odigran peti niz. Foto: www.alesfevzer.com
Tretjič je bil v finalni seriji odigran peti niz. Foto: www.alesfevzer.com

Uvodni niz se je začel po željah kamniške ekipe, ki je z asom Andjelke Radišković povedla z 8:2, že v naslednjem napadu pa je bila v napadu uspešna Olivera Brulec Kostić. Svojo prednost so povečale po novi točki, tokrat Fatoumatte Sillah, ko je bilo že 12:3 za Calcit.
Visoko vodstvo tokrat ni uspavalo kamniških odbojkaric, ki na manj kot sedem točk tekmic niso spustile, še več, na servis Radišković, ki je dosegla tudi dva asa, so dosegle pet zaporednih točk na neulovljivih 23:9. Lucille Charuk je poskrbela za četrto zaključno žogo, tretjo so nato Kamničanke po napaki domače ekipe tudi izkoristile.

V prvem nizu so gostje dosegle kar štiri ase, dvakrat so bile uspešne tudi v bloku, veliko bolj so bile učinkovite tudi v napadu, toda v drugem nizu so Mariborčanke vzpostavile ravnotežje na igrišču. Kamničanke so imele vse več težav na sprejemu, tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit, zato pa so se razigrale domače odbojkarice.

Eva Mori: Ta pokal bo spal z menoj

Tudi začetek tretjega niza je, podobno kot zaključek drugega, pripadel domačim odbojkaricam, ki so povedle s 3:0 in 10:7, čeprav so jih branilke naslova že na tretji točki ulovile in po zaslugi Radišković vodile s 7:6. S svojo osmo točko v tretjem nizu, skupaj šestnajsto na tekmi, je niz zaključila Lorena Lorber Fijok.

V četrtem nizu so se Kamničanke le prebudile, spet so bile učinkovitejše v napadu, popravile so igro v bloku in na servisu. Do sedme točke je bil izid še izenačen, z delnim izidom 4:0 pa so gostje prišle do vodstva z 11:7, ki ga niso več izpustile iz rok. Mariborčanke so se jim po njihovi lastni napaki še približale na dve točki zaostanka (12:14), toda po dveh točkah Čižman in Radišković je Calcit povedel z 19:13.

Še tretjič v finalni seriji je o zmagovalkah dvoboja odločal "tie-break". Pred štirimi dnevi so ga v Mariboru dobile Kamničanke, pred dvema dnevoma v Kamniku pa Mariborčanke, ki so na menjavo strani odšle s točko prednosti. V še eni napeti končnici, v kateri so imele kamniške odbojkarice po zaslugi Lucille Charuk dve zaključni žogi za končno zmago, so bankirke obe ubranile, nato pa same prišle do svoje prve. Charuk je poskrbela za izenačenje, Eva Pavlović Mori za še tretjo kamniško zaključno žogo, z asom pa je vse rešila odlična Kanadčanka v dresu Calcita.

Odbojkarice Calcita dobile dramatično četrto tekmo v Lukni za naslov

Finale, četrta tekma:
Nova KBM Branik - CALCIT VOLLEY 1:3
2:3 (-12, 26, 21, -16, -15)

Nova KBM Branik: Milošič 3, Pogačar 4, Šalamun, Winkler, Knez (L), Bračko 8, Potokar 10, Gradišnik Klanjšček, Velikonja Grbac 3, Cikač (L), Ramić, Galić 15, Lorber Fijok 25, Augustinovič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 11, Špoljarič (L), Mihevc 2, Radišković 17, Šiftar, Vovk, Brulec Kostić 21, Lenart, Boisa 2, Janežič (L), Charuk 17, Sillah 6, Zorman, Čižman 8.

V okrepljenem tisku je izid v zmagah. Igrale so na tri zmage.

Kamničanke v celotnem prvenstvu izgubile le dve tekmi, v finalu pa so se pošteno namučile