V kamniški ekipi je 13 točk dosegla Maša Pucelj. Foto: Klemen Brumec
V kamniški ekipi je 13 točk dosegla Maša Pucelj. Foto: Klemen Brumec

Potsdam je potrdil drugo mesto v skupini C, je pa edina ekipa, ki so ji Kamničanke odščipnile točko.

V Kamniku so izgubile z 2:3, tudi tokrat je kazalo, da bi bila tekma lahko izenačena, a je bil to le prvi niz, ki so ga gostiteljice dobile po maratonskem boju s 30:28. V njem so sicer calcitovke že zaostajale s 16:22, 18:23, a s petimi zaporednimi točkami izenačile, nato pa imele celo zaključno žogo. Pri izidu 25:26 še eno, a obeh niso izkoristile.

Kamničanke Ligo prvakinj končale s porazom

V začetku drugega niza je Potsdam na servis Raquel Lazaro pobegnil za štiri točke (5:1), tudi po polminutnem odmoru je domače ekipa še naprej prevladovala na igrišču. Ob težavah v napadu in na sprejemu, v Nemčijo ni odpotovala sicer prvi libero ekipe, Katja Banko, so Kamničanke zaostajale že za sedem točk (3:10), zato je Bruno Najdič vzel odmor. Tudi po njem njegove varovanke niso našle svoje igre in v svojem najslabšem nizu v letošnji Ligi prvakinj so osvojile le deset točk.

Tretji niz so Kamničanke bolje začele. S točko Maše Pucelj so vodile s 6:4, toda po asu Danielle Harabin in bloku Anastasie Cekulaev so do vodstva prišle gostiteljice (7:6). Na servis španske organizatorke igre, Raquel Lazaro, je Potsdam gostjam pobegnil že za štiri točke (12:8). Pred vstopom v končnico niza so nemške podprvakinje svojo prednost podvojile (21:13) in niz mirno pripeljale do konca.

LIGA PRVAKINJ (Ž), skupina C, 6. krog

POTSDAM – CALCIT VOLLEY
3:0 (28, 10, 18)

Potsdam: Taubner 8, Morrissette 8, Harbin 4, Wong-Orantes (L), Kokkonen 15, Stautz, Gunčeva, Stiriz (L), Buterez 12, Cekulaev 10, Lazaro 3, Dokić, Kiss.

Calcit Volley: Rituper 2, Gorjup, Radišković 9, Šen, Najdič 1, Hutinski 8, Boisa 4, Charuk 1, Grubišić Čabo (L), Pucelj 13, Čižman, Vukojević.

FENERBAHČE – GROT BUDOWLANI LODŽ
3:0 (20, 19, 17)

Vrstni red: Fenerbahče 18, Potsdam 11, Lodž 6, Calcit 1 točka.