Na povratni tekmi se je četa Gregorja Rozmana bolje upirala kot pred osmimi dnevi na prvi tekmi. Foto: Klemen Brumec
Na povratni tekmi se je četa Gregorja Rozmana bolje upirala kot pred osmimi dnevi na prvi tekmi. Foto: Klemen Brumec

Na začetku tekme je bilo videti, da domača ekipa Kamničank ni vzela stoodstotno resno. Slovenke so po točki Olivere Kostić povedle s 7:4, nato pa vodile vse do izida 12:11. Ko pa je na servis prišla Tijana Bošković, so pobudo prevzele domače. Srbska zvezdnica je s tremi asi in še z enim odličnim servisom poskrbela za vodstvo svoje ekipe s 16:12, gostje so se še držale do izida 19:16, tri zaporedne točke gostiteljic pa so bile dovolj, da ni bilo več negotovosti.

Začetek drugega niza je bil drugačen. V njem so si gostiteljice priborile lepo prednost petih točk, ki so jo držale do končnice, v njej pa jo še povečale. Z osvojenim drugim nizom so potrdile napredovanje, tako je lahko trener iz igre potegnil nekatere najboljše igralke, s tem pa tretji niz napravil bolj izenačen. Kamničanke so v njegovem prvem delu vodile za tri točke, zadnjič pa bile v prednosti pri izidu 19:18. Na 23. točki so jih tekmice spet ujele, upanja za častni niz pa je bilo konec, ko je as dosegla McKenzie Adams.

Bošković je bila s 16 točkami najučinkovitejša igralka tekma, dve manj je pri slovenskih prvakinjah dosegla Kostić, kar pet jih je prispevala z blokom, dve neposredno s servisne črte.

POKAL CEV (Ž), osmina finala

Povratna tekma:

DYNAVIT CARIGRAD – Calcit Volley 3:0
3:0 (19, 17, 23)

Eczacibaši Dynavit: Sebnem Akoz, Bošković 16, Arici 6, Atlier 7, S. Sahin, Baladin 4, Ognjenović 1, Palabiyik, E. Sahin 1, Adams 11, Yilmaz 2, Heyrman 6, Yildrim 4.

Calcit Volley: Pavlović Mori 1, Špoljarič, Mihevc 1, Javornik, Radišković 8, Šiftar 6, Brulec Kostić 14, Lenart 1, Janežič, Charuk 4, Sillah 1, Zorman, Čižman.

V krepkem tisku je izid prve tekme.