V Tivoliju pričakujejo okoli tri tisoč gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Tivoliju pričakujejo okoli tri tisoč gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

"Način, kako smo izgubili v Perugii, nas je prizadel. Osebno še nisem videl tako dobrih servisov, kot so jih pokazali Italijani. Tudi mi trdo delamo, v dvorani tako rekoč spimo, a smo bili precej slabši. A ni bilo drugega, kot da na ta poraz pozabimo. Vesel sem, da smo se ustrezno odzvali in v domačem prvenstvu na isti način kot Perugia nas premagali Panvito Pomgrad, zdaj pa nas v Ligi prvakov čakata dve domači tekmi proti enakovrednejšim tekmecem," je dejal kapetan ekipe Nikola Gjorgiev.

"Razveselil sem se rezultata prve tekme Dürna, ki je premagal turški Ziraat Bank Ankaro, za katero sem prepričan, da bo v domači dvorani zmagovala. Tako menim, da bi s tremi zmagami lahko osvojili drugo mesto, za Perugio pa sem prepričan, da v skupini ne bo izgubila niti niza," meni makedonski korektor.

Slovenski prvaki so Düren dobro spoznali, menijo, da gre za odlično ekipo. "Seveda smo si pogledali posnetke njihove igre. Gre za zelo dobro ekipo, katere igra sloni na treh igralcih, nemškem reprezentančnem sprejemalcu Tobiasu Brandu, čilskem korektorju Sebastianu Gevertu in organizatorju igre Tomasu Kocianu-Falkenbachu. Imajo tudi visokega neugodnega srednjega blokerja Luuca Van der Enta, ki meri kar 210 centimetrov. V nemškem prvenstvu igrajo odlično, tudi njihova gladka zmaga nad Turki me je do neke mere presenetila, a vseeno verjamem, da so premagljivi," je optimistično razpoložen trener ACH Volleyja Radovan Gačić.

"70-odstotno sem prepričan, da si bomo zagotovili nadaljevanje v Ligi prvakov ali vsaj nastop v četrtfinalu Pokala Cev," je svoje prepričanje izrazil mariborski strateg, ki je imel v zadnjem času nekaj težav s poškodbami v ekipi, a bo lahko računal na vse igralce.

ACH Volley bo letos vse tekme igral v Tivoliju, ki nudi boljše vzdušje kot večja stoženska dvorana. "Tri tisoč gledalcev, kot jih pričakujemo, je lepše videti v Tivoliju kot pa v Stožicah. Pa Stožice so tudi precej bolj zasedene," je dejal predsednik ACH Volleyja Rasto Oderlap.

LIGA PRVAKOV (M)
SKUPINA E

2. krog, sreda ob 18.00:
ACH VOLLEY - DÜREN (NEM)
(v Tivoliju)

ANKARA - PERUGIA