Calcit Volley v sredo in četrtek čakata še tekmi proti Fenerbahčeju in Nantesu. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit Volley v sredo in četrtek čakata še tekmi proti Fenerbahčeju in Nantesu. Foto: www.alesfevzer.com

Kamničanke so doživele še četrti poraz, medtem ko so Italijanke, ki so neporažene tudi v domačem prvenstvu, četrtič zmagale. Italijanke so bile za razred boljše od tekmic, le v prvem nizu so se slovenske predstavnice uspešno upirale, medtem ko sta bila druga dva niza popolnoma v domeni Italijank.

V prvem nizu so calcitovke na servis Olivere Brulec Kostić po kar štirih lastnih napakah Conegliana povedle celo s 7:3, vodile pa so še pri 11:10. Blizu so bile tudi pri 16:17 in 21:23, končnica pa je pripadla Italijankam.

V drugem nizu so te hitro pobegnile na 11:3 in prednost nato še povečale, podobno pa je bilo tudi v zadnjem nizu, v katerem so takoj ušle na 5:0.

Pri Kamničankah je bila s šestimi točkami najboljša Eva Zatković, pri Coneglianu pa s 16 McKenzie Adams.

"Preprosto ima Conegliano tako odlično ekipo, da je tudi s svojo ,recimo ji, drugo postavo premočen nasprotnik. V drugem in tretjem nizu smo bili premalo agresivni pri servisu, tako da so Italijanke iz izdelanih akcij brez večjih težav prihajale do točk. Ampak to me niti ni tako jezilo, ne bi pa se nam smelo dogajati, da smo toliko točk dobili iz neizdelanih akcij. Predvsem to velja za tretji niz," je povedal trener Calcita Aljoša Jemec.

Skupina B, turnir v Nantesu

CALCIT VOLLEYCONEGLIANO 0:3 (–21, –11, –11)

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 2, Pogačar 2, Marušič, Brulec Kostić 3, Boisa, Zatković 6, Janežič, Charuk 5, Jerala, Radišković 3.

Conegliano: Caravello, Gicquel 10, Butigan 6, de Kruijf, Folie 8, Omoruyi
9, de Gennaro, Adams 16, Gennari 4, Wolosz, Hill, Sylla, Egonu, Fahr 5.


Sreda ob 18.00:
FENERBAHČECALCIT VOLLEY

Četrtek ob 18.00:
NANTES – CALCIT VOLLEY

Vrstni red: Conegliano 12, Fenerbahče 9, Nantes 3, Calcit Volley 0.