Mariborčani so v Kamniku pri izidu 24:18 zapravili kar štiri zaključne žoge, preden so odločili derbi uvodnega kroga novega prvenstva v svojo korist. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani so v Kamniku pri izidu 24:18 zapravili kar štiri zaključne žoge, preden so odločili derbi uvodnega kroga novega prvenstva v svojo korist. Foto: www.alesfevzer.com

Že uvodni krog 1. DOL za moške je postregel z odlično predstavo Kamničanov in Mariborčanov. V odličnem vzdušju je na veselje domačih gledalcev razburljiv prvi niz pripadel Kamničanom s 34:32. To je prebudilo letos oslabljene Štajerce (moštvo sta zapustila Rok Možič in Alen Šket), ki so zanesljivo dobili drugi niz na 18.

Tudi tretji niz so bolje začeli gostje, povedli s 16:12, a nato dovolili Calcitu, da se vrne v dvoboj. Več zbranosti pa so ob koncu vseeno prikazali državni prvaki in prišli do vodstva z 2:1 v nizih (26:24).

Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Skoraj dopustili izenačenje na 2:2

Četrti niz se je ves čas nagibal na stran Štajercev, ki so vodili že za pet točk (12:7). Toda trdoživi domačini se niso dali in so se nekajkrat vrnili na le točko (15:16). S štirimi zaporednimi točkami so prvaki prišli do velike prednosti, nato pa zapravili kar štiri zaključne žoge, preden so zapečatili zmago.

Pri domačih sta izstopala Jan Klobučar z 22 in Danilo Pavlović z 21 točkami, pri gostih pa se lahko z najboljšim izkupičkom kroga pohvali Ahmed Ihbajri. Libijec je bil nerešljiva uganka za domače, dosegel je kar 29 točk.

Odbojkarji Maribora tudi v novo sezono odločno

V Murski Soboti gladkih 3:0 za ACH

Ljubljanska zasedba ACH Volleyja je upravičila vlogo favorita in slavila zmago v Murski Soboti s 3:0. Domači so se dobro upirali gostom iz prestolnice, v prvem nizu dosegli celo 26 točk, kar pa je bilo premalo za vodstvo.

Varovanci Mladena Kašića so nato zaigrali malce bolje, a vseeno tesno dobili tudi drugi niz proti žilavim domačim. V tretjem je nato igra stekla in prve tri točke so bile pričakovano na njihovem računu.

Pri gostih so si večino točk razdelili Alen Šket, Makedonec Nikola Gjorgiev (oba 12 točk), Srb Nemanja Mašulović in Jan Pokeršnik (oba 11), medtem ko je pri domačih izstopal Kanadčan Connor McConnell s 16.

Zmagal tudi drugi ljubljanski klub

Tudi drugo moštvo iz Ljubljane, Črnuče, je doseglo gostujočo zmago s 3:0 v nizih proti Hiši na kolesih Triglav. Jeziček na tehtnici sta bila predvsem obramba in blok. S to prvino so gostje dosegli kar 13 točk, medtem ko domači zgolj tri. Domačim ni pomagalo 18 točk Maja Nanuta, ki je edini presegel dvomestno število točk pri Kranjčanih, prav tako 18 točk pa je pri gostih dosegel Črtomir Bošnjak, a je imel nekoliko več pomoči soigralcev.

Krka odščipnila niz Salonitu

Do zmage je v gosteh prišel tudi Salonit iz Anhovega. Potem ko so varovanci Radeta Dačoviča dobili prva dva niza, so se domači iz Novega mesta vrnili, dobili so tretji niz. Vse to pa je bilo premalo za nadaljevanje preobrata, saj so gostje v četrtem nizu hitro naredili razliko in zanesljivo zmagali s 25:16. Najučinkovitejši je bil pri Krki Žiga Čopi (14 točk), za Salonit pa sta 16 oziroma 15 točk prispevala Matic Vrtovec in Srećko Ristić.


DRŽAVNO PRVENSTVO
1. A DOL (M), 1. krog

CALCIT VOLLEY - MERKUR MARIBOR
1:3 (32, -18, -24, -23)
KRKA - SALONIT ANHOVO
1:3 (-22, -21, 23, -16)
PANVITA POMGRAD - ACH VOLLEY
0:3 (-26, -22, -16)
HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - ČRNUČE
0:3 (-20, -22, -21)