V 1. krogu kvalifikacij je Calcitu uspelo zaostanek s prve tekme spremeniti v zmago in (po zlatem nizu) napredovanje v naslednji krog, tokrat pa jih na povratni tekmi v torek čaka precej zahtevnejša naloga, saj je Crvena zvezda kakovostnejša ekipa kot zagrebška Mladost. Foto: Klemen Brumec
V 1. krogu kvalifikacij je Calcitu uspelo zaostanek s prve tekme spremeniti v zmago in (po zlatem nizu) napredovanje v naslednji krog, tokrat pa jih na povratni tekmi v torek čaka precej zahtevnejša naloga, saj je Crvena zvezda kakovostnejša ekipa kot zagrebška Mladost. Foto: Klemen Brumec

Srbske državne in pokalne prvakinje so pred približno 400 gledalci upravičile vlogo favoritinj, predvsem so bile bolj zbrane v zaključkih posameznih nizov, razen v tretjem nizu, ko so gostiteljice prevladovale in ga dobile s kar 25:13.

Beograjčanke blestele v uvodnih dveh nizih
V prvem nizu si do odločilnih trenutkov nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, nato pa so pri izenačenju na 21 Kamničanke (v vlogi organizatorke igre je začela Ula Gorjup) zastale, Crvena zvezda pa je z Ano Živojinović na servisu (s šestimi točkami je izstopala v prvem nizu) dobila naslednje štiri točke.

V drugem nizu je Crvena zvezda po petih zaporednih točkah povedla z 10:14, toda Calcit Volley je z miniserijo spet vzpostavil ravnotežje (14:14 in 16:15). Na delni izid 1:6 pa ni bilo več odgovora in Crvena zvezda je unovčila prvo od petih zaključnih žog za zmago v drugem nizu. Pri slovenskih prvakinjah je v prvih dveh nizih 16-letna Maša Pucelj dosegla 10 točk.

Odlična predstava gostiteljic v tretjem nizu
Calcit Volley je z dobrimi servisi in učinkovitim napadom odlično odprl tretji niz in si priboril pet točk naskoka (7:2, 10:5). Naja Boisa, ki je na mestu sprejemalke zamenjala Ano Marijo Vovk, je poskrbela za sedem točk zaloge (18:11), z asom je pozneje povišala celo na 23:11, kar je več kot zadostovalo za miren zaključek niza.

Kamničanke zapravile priložnost za 2:2 v nizih
V četrtem nizu so si Kamničanke ob preveč napakah privoščile zaostanek šestih točk (8:14), vseeno pa so z borbeno igro ujele Beograjčanke. Ponudila se je celo priložnost za peti niz pri vodstvu s 24:23. V ključnih trenutkih so bile mirnejše gostje. Tekma se je končala, ko je Anđelka Radišković žogo poslala v avt (24:26).

Trener Rozman ni bil zadovoljen s servisi
"Naši servisi niso bili na visoki ravni. S servisom bi lahko naredili kaj več, toda na koncu koncev nam je lahko samo žal za zaključek četrtega niza. Sama predstava ni bila slaba, videli smo, da smo na pravi poti. Pred nami je še ena tekma v Beogradu, kamor gremo lahko popolnoma sproščeni in videli bomo, kaj nam bo to prineslo," je po tekmi povedal trener Gregor Rozman, ki enega od razlogov za poraz vidi tudi v težavah s poškodbami.

"Izgubili smo zaradi lastnih napak v zaključkih nizov, to je poglavitni razlog. Naj ne zveni to kot izgovor, a imamo tudi določene težave znotraj ekipe zaradi poškodb, prav tako že vso sezono igramo brez svoje prve korektorice Fatumate Sillah. Ampak o tem je zdaj brezpredmetno razpravljati, kaj bi bilo, če bi bilo," je še dodal Rozman.


2. krog, prva tekma:
CALCIT VOLLEY – CRVENA ZVEZDA
1:3 (-21, -19, 13, -24)

Calcit Volley: Gorjup 1 (1 blok), Radišković 16 (3 bloki), Vovk 2, Đorđević 3 (1 blok), Hutinski 3 (2 bloka), Boisa 8 (3 ase), Kregar, Charuk 11 (2 bloka), Vukojević, Pucelj 20 (2 asa), Čižman, Banko.

Crvena zvezda: Taubner 12 (2 asa, 2 bloka), Đurđević, Mateska, Živojinović 12 (2 bloka), Denisova, Marković 7 (2 bloka), Ćirović 5 (2 bloka), Sajić, Vrčelj, Čanak, Stojić 15, Helić 3 (1 as, 1 blok), Žigić, Rodić 3 (1 blok).

Povratna tekma bo v torek ob 20.00 v Beogradu.