Odbojkarji so se od evropskega prvenstva v Turčiji poslovili s tremi porazi in z le enim osvojenim nizom. Foto: EPA
Odbojkarji so se od evropskega prvenstva v Turčiji poslovili s tremi porazi in z le enim osvojenim nizom. Foto: EPA
Tomislav Šmuc
Slovenija je na treh evropskih prvenstvih, na katerih je sodelovala, vknjižila 11 porazov. Zmage še nima. Foto: OZS
Odbojkarji razočarali v Turčiji

"Če bi se mi uvrstili v drugi del, bi bilo to kot medalja košarkarjev," je dodal Tomi Šmuc. "In upajmo, da košarkarjem uspe," sta dejala v en glas. Slovenija potrebuje športne uspehe, po nogometni evforiji pred že skoraj desetletjem se Slovenci nismo poistovetili s svojimi kolektivnimi športniki. V naših glavah je vse preveč mračnih misli. Naj košarkarji dobijo pravo podporo!

Odbojkarji pred domačimi navijači pred natanko letom (!?)
Mitja Pleško
in Tomi Šmuc sta že vrsto let v odbojkarski reprezentanci in med pripravami na evropsko prvenstvo sta se kar malo zavistno spogledovala s košarkarji. Potrebujemo pravi pristop in prave tekme tudi pred domačim občinstvom, sta ugotovila Pleško in Šmuc. Naša odbojkarska reprezentanca že natančno eno leto ni odigrala tekme pred domačimi gledalci. 7. septembra so bili naši tekmeci v dodatnih kvalifikacijah Portugalci.

Projekt košarkarjev za zgled
Tudi odbojkarji so si ogledali nekaj predstav košarkarjev in se čudili ob pogledu na dolgo klop, kjer je skoraj več spremstva in podpore kot igralcev. Košarkarji so se letošnjega projekta Poljska 2009 lotili tako,kot se projektov lotevajo največji. Od začetka do konca, ne glede na finance in razplet. Za uspeh je treba tvegati in to naj odmeva v slovenskih odbojkarskih krogi, še posebej pa v Tivoliju.

Homogenost pot do uspeha
Igralci si lahko očitajo notranja nesoglasja, ki lahko ob znani slovenski miselnosti "pokopljejo" tudi košarkarje. Odbojkarji še zdaleč niso sodili v vrh, a bi lahko s homogeno predstavo vse skupaj delovalo precej drugače. Če se ne znaš veseliti osebnih mejnikov -kapetan Tine Urnaut je dopolnil 21 let -, težko sodeluješ tudi na igrišču. V upanju na uspešno košarkarsko sodelovanje in potrditve, da se Slovenci vendarle lahko povežemo v kolektiv, pošiljam v domovino in v Varšavo en velik SREČNO!

Boštjan Reberšak, Jutranja športna zgodba, Val 202

Odbojkarji razočarali v Turčiji