Tine Urnaut je imel nekaj težav, ki pa bodo kmalu preteklost. Foto: Ervin Čurlič
Tine Urnaut je imel nekaj težav, ki pa bodo kmalu preteklost. Foto: Ervin Čurlič
Vuković in Sattler
Kaj bo vodstvo slovenske reprezentance potegnilo iz tega pripravljalnega turnirja? Foto: Ervin Čurlič

"Pred nami je predvsem naporen delovni teden," je pred odhodom v Katar dejal selektor slovenske reprezentance Veselin Vuković. "Že v času pred začetkom priprav smo se dogovorili z vodstvom katarske reprezentance, da bomo sodelovali na tem prestižnem turnirju, saj so predvsem tekme z Iranom in Egiptom sila pomembne. Sicer pa bomo v Katarju delali in se pripravljali povsem po naših načrtih," je zatrdil selektor, ki je še dodal, da je iz lastnih izkušenj prepričan, da bo imela reprezentanca tam odlične možnosti za delo. "Gre za zelo dobro opremljene objekte in dobro organizacijo, kar zdaj tudi najbolj potrebujemo - malce izolacije, nadzora nad doseženim in seveda trdo delo," je dodal Vuković.

Preveriti, kako so pripravljeni na tri tekme zapored
V Katarju slovenske odbojkarje v sredo, četrtek in petek čakajo tri večerne tekme z reprezentancami Egipta, Irana in Katarja. "Ravno to želimo preveriti, kako smo pripravljeni na tri zaporedne tekme, in videti, kako bodo fantje zdržali ritem treh močnih tekem," je del strategije pojasnil pomočnik trenerja Tine Sattler. V zadnjih dneh so reprezentanti odigrali dve lažji pripravljalni tekmi z reprezentanco Kameruna. Na prvi so dobili priložnost predvsem igralci z manjšo minutažo, pridružil se jim je tudi Tine Urnaut, ki ga je nekoliko načela trebušna viroza in mora še ujeti pravo formo, nato pa je na drugi tekmi priložnost dobila standardna postava.

Tesen poraz proti Kanadi
Moška članska reprezentanca je v preteklem tednu odigrala še dve pripravljalni tekmi s Kanado in Izraelom. Močno pripravljalno tekmo s Kanado je zgubila z 2:3 (-23, 23, 22, -21, -18), nad Izraelci pa dosegla tesno zmago s 3:2 (19, -25, 23, -23, 10).