Slovencem tokrat ni uspevalo tako rekoč nič. Foto: Thomas Črnčec
Slovencem tokrat ni uspevalo tako rekoč nič. Foto: Thomas Črnčec
Slovenija - Iran
Iranski blok je odlično deloval. Foto: Thomas Črnčec

To je po porazu priznal tudi slovenski selektor Veselin Vuković. "Po dveh dobrih in težkih tekmah je bilo to, kar smo danes pokazali, daleč od forme in pričakovanj. Igralci so bili po včerajšnji tekmi enostavno prazni, psihično in fizično, in tako se pravzaprav niti enkrat nismo mogli resno približati Iranu, ki pa je, to je treba reči, igral zares odlično," je povedal trener Slovenije Vuković in dodal: "Seveda rezultat ni bil v ospredju, saj smo še vedno v fazi napornega treninga, toda pričakoval sem vsaj malce več, malce boljšo igro. Pravzaprav nam ni šlo nič - slabo smo servirali, ob tem pa smo dali samo tri bloke. Naj vseeno povem, da z igro na turnirju na splošno le nisem nezadovoljen. Navsezadnje je bilo za nas izjemno pomembno, da smo dobro igrali in premagali Slovaško in Finsko, ki ju bomo še srečevali."

Brez možnosti za uspeh
Rezultat je bil na koncu 0:3 (-20, -21, -20), zmaga Irana pa je bila zaslužena. Ne le, da so igrali vzneseno, bojevito in nepopustljivo, tudi Slovencem nikakor ni šlo. Vuković je ob tem že od začetka poskušal z drugačno postavo od standardne in iskal najboljše možnosti za razpoložene igralce iz Irana. V prvem in drugem nizu so slovenski odbojkarji nekako še držali priključek do 15. točke, potem pa so Iranci potegnili. V slovenski vrsti se je poznal slab začetni udarec, pa tudi blok, ki je sicer znano orožje slovenske vrste, tokrat ni deloval proti hitrim napadalcem iz Irana. V tretjem nizu so bili Iranci v prednosti že od začetka in večkrat vodili že za štiri ali pet točk. Kljub nekaj menjavam in svetlim trenutkom pa domačim odbojkarjem v zadnjem nizu ni uspelo izvesti preobrata.

Slovenci imajo prosto do torka
S to zmago so odbojkarji iz Irana osvojili tudi prvo mesto na turnirju, drugo mesto je osvojila Finska, tretji so bili gostitelji, zadnje mesto pa so osvojili Slovaki. Slovenski odbojkarji bodo imeli zdaj prosto do torka, ko se bodo spet zbrali v Mariboru. Po nekaj treningih bodo odpotovali v Francijo na mednarodni turnir v Turcoing (od 2. do 4. septembra), kjer se bodo pomerili s Francijo, Turčijo in Bolgarijo.

PRIPRAVLJALNI TURNIR PRED EP-jem, MARIBOR
SLOVENIJA - IRAN
0:3 (-20, -21, -20)

FINSKA - SLOVAŠKA
3:1 (21, -23, 29, 10)