Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Poljaki so prvo medsebojno tekmo z Mariborčani v 1. krogu dobili s 3:0.

Poljaki gostiteljem niso pustili veliko veselja, le v prvi polovici prvega in dobršen del tretjega niza so Mariborčani držali korak s tekmeci, sicer pa je bila tekma ves čas na strani favoritov.

V prvem nizu so Mariborčani dobro začeli in držali korak s favoriziranimi Poljaki, sredi niza pa so gosti prvič povedli za štiri oziroma pet točk (17:12), tehtnico pa dokončno nagnili na svojo stran le malce zatem, ko se je prednost še povečala. Niz so dobili s 25:19 po točki Aleksandra Sliwke.

Poljaki so v drugem nizu hitro prišli do vodstva s tremi točkami, v nadaljevanju pa Štajerce držali na varni razdalji, ki se je le še povečevala, poljska zasedba je namreč domačinom dovolila le enajst točk.

V tretjem nizu so Štajerci spet pokazali boljšo igro in vodili še s 13:10, sledil pa je niz šestih točk Poljakov, ki so prešli v vodstvo s 16:13, tega pa niso več izpustili iz rok.

Pri domačih je bil s 13 točkami najboljši Ahmed Ihbajri, pri gostih pa s 16 Kamil Semeniuk, ki je vpisal šest asov, skupaj pa so jih Poljaki dosegli devet – domači le dva.

Štajerci so v skupini C, kjer sta poleg Poljakov, ki so lani osvojili naslov evropskega prvaka, še Lube Civitanova in Novosibirsk, na zadnjem mestu še brez točke in tudi osvojenega niza.

Škorc: V Ligi prvakov žoge letijo veliko hitreje

LIGA PRVAKOV, skupina C, 5. krog

MERKUR MARIBOR – ZAKSA KEDZIERZYN-KOZLE
0:3 (-19, -11, -21)

Merkur Maribor: Cafuta 4, Herman, S. Adžović, Kovačević 4, Pavlovič 4, Bračko 5, Košenina, Donik 2, A. Adžović, Planinšič, Kržič 3, Ihbajri 13, Kovačič 1, Gergye.

Zaksa Azoty Kedzierzyn-Kozle: Kaczmarek 12, Rejno 7, Janusz 3, Staszewski, Kluth, Sliwka 6, Semeniuk 16, Smith 4, Kalembka, Kozlowski, Zalinski, Shoji, Banach, Huber 5.

LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK – CIVITANOVA 1:3

Vrstni red: Civitanova 14, Kedzierzyn Kozle 10, Lokomotiv Novosibirsk 3, Merkur Maribor brez točk.