Blejci bodo imeli v Tivoliju težko delo, spodbudo pa daje osvojeni niz na Tirolskem. Foto: EPA
Blejci bodo imeli v Tivoliju težko delo, spodbudo pa daje osvojeni niz na Tirolskem. Foto: EPA
Blejci odnesli niz iz Tirolske

Prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti Hypu iz Innsbrucka je začela znova postava, ki v povprečju šteje le dobrih 23 let. Fantje, ki so že na začetku svoje, upajmo, da tudi bogate kariere, izločili slovito Macerato. Prav zmaga nad Italijani je vnesla obilo optimizma, morda pred tekmo s tradicionalnimi tekmeci celo preveč.

Blejci kakovostnejši od Hypa
Spogledovanje z zvezdami, ki bodo na zaključnem turnirju najboljše četverice, so postale realnost, do katere pa vseeno vodi trnova pot. V športu je le redko kaj podarjeno, igralci ACH Volley so si priložnost za veliki met zaslužili, zdaj je vprašanje le še, ali jo bodo izkoristili. Tudi na tokratni tekmi je bilo mogoče opaziti širšo klop slovenskih prvakov, ki premore ogromen potencial in precej več kakovosti od tekmecev. Za uspeh bosta potrebni še koncentracija in sproščenost, ki je sinoči ni bilo mogoče najti.

Pretirana samozavest ni dobra
Kanadski strateg Glen Hoag je po koncu v zanjj neznačilnem jeznem tonu dejal: "Igralci so se preprosto ustrašili priložnosti, ki jim je ponujena. Ob podobnem pristopu bo čez teden dni slika enaka, v nasprotnem primeru pa smo lahko boljše moštvo." Samozavest, ki smo jo v zadnjih sezonah pogrešali v taboru slovenskih prvakov, saj so se tekmecev največkrat lotili s preveliko mero spoštovanja, je bila tokrat pretirano zasidrana v moštvo. Le popolna koncentracija in izvajanje pred tekmo zastavljenega načrta vodi tudi na zaključni turnir četverice.

Odločitev v sredo v Tivoliju
V klubu so si takšen cilj zadali šele za prihodnost. A zdaj, ko se slovenskim prvakom ponuja priložnost za nov velik korak k eliti, je treba ohraniti mirno kri in pokazati, zakaj je ACH Volley v letošnji Ligi prvakov med sedmimi najboljšimi klubi. Ali bo tudi med štirimi, bo jasno čez teden dni, ko bo zadnjo letošnjo evropsko tekmo gostila dvorana Tivoli.

Boštjan Rebršak, Jutranja športna zgodba, Radio Slovenija

Blejci odnesli niz iz Tirolske