Mariborčani so prvo tekmo skupine C, proti zdajšnjemu prvaku Zaksi, v gosteh izgubili z 0:3. V sredo jih čaka nov izjemno zahteven preizkus, dvoboj z italijanskim prvakom Civitanovo. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani so prvo tekmo skupine C, proti zdajšnjemu prvaku Zaksi, v gosteh izgubili z 0:3. V sredo jih čaka nov izjemno zahteven preizkus, dvoboj z italijanskim prvakom Civitanovo. Foto: www.alesfevzer.com

To bo odbojkarski spektakel, kot ga Maribor že dolgo ni doživel. V italijanski vrsti, ki je lani zasedla drugo mesto v tem tekmovanju, igrajo številni zvezdniki in pa tudi mladi italijanski reprezentant Rok Jerončič, bloker slovenskega rodu, ki je še lani branil vrste Calcita Volleyja. Na prvi tekmi skupine pred 14 dnevi, ko so Italijani popolnoma nadigrali rusko Lokomotivo Novosibirsk, mu trener Gianlorenzo Blengini ni ponudil priložnosti, mogoče jo bo dobil tokrat, ko njihova zvezdniška ekipa, v kateri zagotovo ne bo poškodovanega Osmanyja Juantorene, vprašljiv pa je tudi Ivan Zajcev, prihaja utrujena.

Lube Civitanova je namreč v štajersko prestolnico dopotovala neposredno iz Brazilije, kjer je igrala na svetovnem klubskem prvenstvu in za domačim Cruzeirom zasedla drugo mesto (v finalu je bilo 3:0 za Brazilce). Pričakovati je, da Blengini v Mariboru ne bo ves čas igral z najboljšo postavo, da bo kakšen od zvezdnikov, kar poleg Zajceva zagotovo so tudi Gabriel Garcia Gabi, Ricardo Santos de Souza ali Lucarelli, Robertlandy Simon, Luciano De Cecco, Marlon Yant in letošnji prvak Simone Anzani, obsedel na klopi. A italijanski strateg ima v ekipi dovolj dobrih igralcev, da omenjene uspešno nadomestijo.

"Zgodovina kluba in njegovi zadnji dosežki povedo vse. V Maribor prihaja ena najboljših ekip sveta in po imenih najbolj zvezdniška ekipa na svetu. Vsi v klubu se veselimo tega dogodka, na svoj račun bodo lahko prišli navijači, videli bodo največje odbojkarske ase in seveda dobro odbojko. Mi bomo stopili na igrišče pogumno in dali vse od sebe, saj se zavedamo, da takšnih tekem ne igraš vsak dan. Italijansko ekipo spoštujemo in se zavedamo njenih odlik, a se je ne bojimo," je pred tekmo dejal trener Sebastjan Škorc.

LIGA PRVAKOV, skupina C

2. KROG, torek:
LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK – KEDZIERZYN-K.

Sreda ob 19.00:
MERKUR MARIBOR – CIVITANOVA

Vrstni red: Civitanova in Kedzierzyn Kozle po 3 točke, Merkur Maribor in Lokomotiv Novosibirsk 0 točk.