Iza Mlakar se je znašla sredi največje krizne situacije novega koronavirusa. Foto: Aleš Oblak
Iza Mlakar se je znašla sredi največje krizne situacije novega koronavirusa. Foto: Aleš Oblak

Po dobrem začetku se je znašla v osrčju zdravstvene krize in zdaj tudi stroge karantene v Lombardiji. "Trenutno sem v karanteni že 18. dan. Liga se je ustavila okoli 9. marca. Zdaj sem tu v stanovanju sama. Na žalost nam ne pustijo nobenih izhodov, kar je tudi pravilen ukrep. Gre za krizno območje, veliko je panike, sirene slišim vsake pol ure. Ven grem lahko samo ob avtorizaciji, in to samo do trgovine ali lekarne," je v pogovoru za Val 202 povedala 24-letna Korošica.

"Uredili so nam zaščitne maske in rokavice. Po navadi grem v trgovino vsake tri, štiri dni. Na srečo imam balkon, tako da grem lahko na svež zrak. Večjih težav nimam, so mi pa tudi v klubu v veliko pomoč. Vsake dva dni nam merijo temperaturo in preverjajo, v kakšnem zdravstvenem stanju smo," je povedala Mlakarjeva, ki formo ohranja glede na trenerjeva navodila s spleta.

Mlakarjeva je študentka medicine, zato položaj spremlja tudi s tega vidika. "Ko se je novi koronavirus začel, je bila to velika neznanka. Vsi smo se spraševali, kaj to je. Nekateri so trdili, da gre za gripo, drugi za nevaren virus. Na fakulteti smo se o tem učili pri mikrobiologiji. Covid-19 je nekaj novega tudi za nas. Paziti je treba na imunsko oslabele. Ne želim si, da bi se v Sloveniji ponovilo to, kar se dogaja v Italiji, ko je bilo ventilatorjev premalo in so izbirali, koga bodo rešili," je povedala Mlakarjeva in dodala, da so bili v Italiji prisiljeni vpoklicati tudi študente medicine višjih letnikov.

Mlakarjeva mora na informacije o nadaljevanju sezone počakati do 3. aprila. Že zdaj pa je bolj ali manj znano, da športa v Italiji aprila ne bo. Kakšni so njeni načrti? "Če se sezona prekine, je moj načrt, da se takoj, ko je mogoče, vrnem domov. Ker me nihče ne more priti iskat, se moram s klubom dogovoriti, kako do domovine. Tudi če se bo sezona nadaljevala maja, kar mislim, da se ne bo, si želim vsaj za teden, dva priti domov," je še dodala Mlakarjeva v pogovoru z Jožetom Pepevnikom.

Več pa na spodnji povezavi.

Naval na šport ob 09:15