Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Kot so na Instragramu zapisali pri Novi KBM Braniku, se 27-letna Korošica po dveh letih premora vrača v ekipo: "Po dveh letih premora bo večkratna najkoristnejša igralka (MVP) državnih prvenstev in dolgoletna reprezentantka Slovenije Iza Mlakar spet oblekla dres Nova KBM Branika in se pridružila Mariborčankam v boju za naslov državnega prvaka!"

Sorodna novica Iza Mlakar tudi k študiju z željo biti čim boljša v vseh pogledih

Iza Mlakar je odbojkarsko kariero začela v OK Prevalje, pred sezono 2012/13 pa se je preselila v Maribor. Tamkajšnji ekipi Nova KBM Branik je pomagala do številnih uspehov. Že v prvi sezoni so Mariborčanke osvojile srednjeevropsko ligo in naslov slovenskih prvakinj, skupaj pa so do njenega odhoda v vitrino postavile 11 lovorik, pet naslovov državnih prvakinj ter štiri pokalne in dva srednjeevropska naslova.

Koroška odbojkarica je v reprezentančnem dresu velik pečat pustila leta 2017, na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani, na katerem je slovenska izbrana vrsta osvojila srebrno odličje in dosegla največji uspeh slovenskega ženskega ekipnega reprezentančnega športa. Sama je bila kot najboljša korektorica uvrščena tudi v idealno postavo prvenstva. Slovenski ljubitelji odbojke in stroka so jo izbrali za najboljšo slovensko odbojkarico v letih 2017 in 2018.