Jan Kozamernik je že vrsto let eden od stebrov slovenske reprezentance. S Slovenijo je na evropskih prvenstvih osvojil dve srebrni medalji. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Kozamernik je že vrsto let eden od stebrov slovenske reprezentance. S Slovenijo je na evropskih prvenstvih osvojil dve srebrni medalji. Foto: www.alesfevzer.com

V Rzeszowu si sicer kruh že služi slovenski reprezentančni sprejemalec Klemen Čebulj, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo s klubom do konca sezone 2022/23. Poljski Assecco s klopi vodi selektor slovenske reprezentance, Italijan Alberto Giuliani. Letos petouvrščena ekipa poljske lige prestopa 25-letnika za zdaj še ni potrdila.

Kozamernik je v štirih letih v Italiji, kamor se je po treh zaporednih naslovih državnega prvaka preselil iz vrst ACH Volleyja pred sezono 2017/18, pustil velik pečat. Letos je z Milančani osvojil prvo evropsko lovoriko v pokalu challenge.

Leta v Milanu mi bodo za vselej ostala v srcu
"Lepa triletna zgodba v Milanu se zaključi tukaj. Vsa ta leta mi bodo za vselej ostala v srcu. V Milano sem prišel kot mladenič, pred mano je bilo veliko izzivov, a sem se bil vedno pripravljen učiti in vsak dan dati vse od sebe,"
je v poslovilnem zapisu na Instagramu sporočil 25-letni Ljubljančan.

Kozamernik eden od nosilcev igre v reprezentanci
Tudi v reprezentanci je že vrsto let nepogrešljiv člen v navezi z Alenom Pajenkom v srednjem bloku. S Slovenijo je osvojil dve srebrni kolajni na evropskih prvenstvih leta 2015 v Bolgariji in Italiji ter leta 2019 na domačem EP-ju (finale je organizirala Francija). Na tem prvenstvu je bil izbran tudi za najboljšega srednjega blokerja.

Slovenske barve je zastopal tudi na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti, letos pa se bo tako kot preostali reprezentanti prvič preizkusil tudi v elitni ligi narodov proti 15 najboljšim reprezentancam na svetu. Skupaj je na uradnih tekmah zbral 51 nastopov za izbrano vrsto.