V Kamniku je imel Calcit Volley precej dela s Salonitom. Jan Klobučar in Mitja Gasparini sta dosegla po 18 točk za Calcit Volley, Gasparini štiri z asi. Pri Salonitu je bil s 16 točkami najučinkovitejši Fran Peterlin. V sredo čaka kamniško ekipo tekma v Srednjeevropski ligi z Mladostjo iz Zagreba v gosteh. Foto: Klemen Brumec
V Kamniku je imel Calcit Volley precej dela s Salonitom. Jan Klobučar in Mitja Gasparini sta dosegla po 18 točk za Calcit Volley, Gasparini štiri z asi. Pri Salonitu je bil s 16 točkami najučinkovitejši Fran Peterlin. V sredo čaka kamniško ekipo tekma v Srednjeevropski ligi z Mladostjo iz Zagreba v gosteh. Foto: Klemen Brumec

V domačem prvenstvu vodilna trojka ne popušča. ACH Volley, Merkur Maribor in Calcit Volley so zmagali s 3:0, še največ dela so imeli Kamničani, ki so se jim igralci Salonita Anhovo z dobrim sprejemom v vseh nizih odlično upirali. Nizi so se končali na 23, 28 in 23.

"Tekme nismo odigrali na ravni naših zadnjih. Zagotovo sprejem nasprotnikovega servisa ni bil na želeni ravni, tudi v nekaterih drugih elementih igre, kot je sprejem na lahke žoge in podobno, smo bili slabši. Naredili smo tudi nekaj neumnih napak, premalo smo naredili tudi na svoj servis in tako smo bili od prve do zadnje točke v nekakšnem začaranem krogu," je komentiral domači trener Gregor Jerončič.

V drugem nizu so gostje vodili s 16:12, toda Kamničani so jih na 17. točki ujeli. Primorci so še enkrat prišli do lepe prednosti, vodili so s 23:21, toda Martin Kosmina je z blokom izenačil na 23:23. Kanalci so imeli prvi zaključno žogo, niso je izkoristili, pri izidu 27:28 so imeli še eno priložnost, tudi to so zapravili, Jan Klobučar (z 18 točkami je bil ob Mitji Gaspariniju najučinkovitejši) pa je s tremi zaporednimi točkami poskrbel za vodstvo v nizih z 2:0.

V tretjem nizu je Salonit zadnjič vodil z 22:21. Kamničani so bili v končnici znova mirnejši, izkoristili pa so prvo zaključno žogo, potem ko je Matic Vrtovec žogo poslal zunaj igrišča.

Matija Pleško kljub lahki zmagi nezadovoljen
ACH Volley je zanesljivo premagal Hoče, ki so imele težave pri sprejemu. Gregor Ropret je dosegel pet asov, Božidar Vučičević pa se je izkazal s 16 točkami. Državni prvaki so se v težavah znašli le v drugem nizu (končal se je na razliko), ko so gosti nadoknadili zaostanek in z dvema blokoma ubranili dve ACH-jevi zaključni žogi.

Trener Matija Pleško nad predstavo svojih varovancev ni bil navdušen: ''S servisom smo precej odmaknili tekmeca od mreže, tako da s tem elementom igre smo dosegli svoj namen. Žal potem nismo bili dovolj konkretni v teh polnapadih Hoč oziroma celo v prostih žogah, ki smo jih dobili na našo stran. Tu smo bili zelo neučinkoviti in precej radodarni, kar me je jezilo pravzaprav vso tekmo."

V Novem mestu sta se v derbiju začelja pomerila Krka in Panvita Pomgrad, gostje (Rojnik 16 točk) so zmagali z 0:3. Foto: OZS
V Novem mestu sta se v derbiju začelja pomerila Krka in Panvita Pomgrad, gostje (Rojnik 16 točk) so zmagali z 0:3. Foto: OZS

Štajerci znova prepričljivi
Merkur Maribor je bil znova prepričljiv in Hiši na kolesih Triglavu ni dopustil niti kančka upanja. Vse nize je dobil prepričljivo, trojka Alen Šket, Rok Možič, s 16 točkami najučinkovitejši igralec tekme, in Ahmed Ihbajri so v napadu odigrali tako rekoč brez napak, v bloku se je izkazal Jan Mulec.

"Pokazali smo, da smo dobra ekipa in da lahko igramo konstantno dobro. Vse, kar smo se dogovorili, smo tudi naredili in na koncu zasluženo zmagali," je bil zadovoljen Uroš Planinšič (2 točki).

Panviti derbi dna lestvice
V derbiju začelja je točke vendarle osvojila Panvita Pomgrad. Tekma je bila izenačena, velik vpliv na končni izid pa je imel najbolj izenačen prvi niz, ki ga je z blokom odločil Jakob Rojnik, s 16 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme. Tudi drugi niz je bil izenačen, znova so ga dobili Prekmurci, ki so imeli nato v tretjem nekoliko lažje delo. Gosti so dosegli osem asov, domači le dva, Panvita je bila boljša tudi v vseh drugih statističnih elementih.

Milano do 8. in 9. zmage sezone

Jan Kozamernik si je v italijanskem prvenstvu sredi tedna ob tesni zmagi Allianz Milana nad Leo Shoes Modeno (na preloženi tekmi 4. kroga) za svojo odlično predstavo prvič v sezoni prislužil naziv igralca tekme. Kozamernik se je izkazal s 16 točkami, zbral je kar pet blokov in bil v napadu 67-odstotno uspešen. Tine Urnaut je dodal štiri točke (25-odstotna uspešnost v napadu) in bil na sprejemu 63-odstoten. V nedeljo je Milano v slovensko obarvanem obračunu s 3:1 ugnal še Padovo Tončka Šterna. Kozamernik 7 točk (trije bloki), Urnaut 3 (1 blok); Štern 6 točk.

1. DOL (M), 17. krog
ACH VOLLEY - HOČE
3:0 (13, 24, 21)

MERKUR MARIBOR - HIŠA NA KOLESIH TRIG.
3:0 (16, 15, 18)

CALCIT VOLLEY - SALONIT ANHOVO
3:0 (23, 28, 23)

KRKA - PANVITA POMGRAD
0:3 (-25, -22

Vrstni red: ACH Volley 45, Merkur Maribor in Calcit Volley po 41, Salonit Anhovo 29,
Hiša na kolesih Triglav 15, Hoče 14, Panvita Pomgrad 13, Krka 3 točke.

1. DOL (Ž), 15. krog
CALCIT VOLLEY - ANKARAN
3:0 (21, 16, 14)

NOVA KBM BRANIK - ATK GROSUPLJE
3:2 (-23, 18, -24, 12, 7)

Sreda:
GEN-I VOLLEY - KRIM

Četrtek:
SIP ŠEMPETER - LUKA KOPER

Vrstni red: Calcit Volley 43, SIP Šempeter 28, Gen-I Volley 27, Nova KBM Branik 25,
Grosuplje 19, Krim 16, Luka Koper 8, Ankaran 5 točk.

Slovenci bodo kvalifikacije igrali v Izmirju

Evropska odbojkarska zveza je sporočila, da bodo kvalifikacije za olimpijske igre v odbojki na mivki med 6. in 9. majem gostili Izmir, Baden in Madrid. Kot poroča Odbojkarska zveza Slovenije, si bodo slovenski odbojkarji in odbojkarice uvrstitev v finale evropskih kvalifikacij skušali priigrati v Turčiji.