Calcit Volley je v dveh dneh dvakrat zanesljivo premagal skopski Vardar. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit Volley je v dveh dneh dvakrat zanesljivo premagal skopski Vardar. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Gregor Jerončič ni mogel računati na vse igralce, bolni so Klemen Hribar, Milosz Hebda in Jan Klobučar, vendar se to v igri Kamničanov ni poznalo. Gostje iz Makedonije so v Slovenijo pripotovali samo z devetimi igralci, na obeh tekmah pa je lahko Jerončič priložnost ponudil tudi mlademu Niku Mujanoviću, ki je dokazal, da se razvija v odličnega igralca.

"Dobra stvar obeh tekem je bila, da so vsi dobili svojo priložnost in da smo se uvrstili v drugi krog. Po včerajšnji gladki zmagi sem od svojih igralcev zahteval, da tudi povratno tekmo odigrajo resno, kar nam je v glavnem tudi uspelo, čeprav smo bili na prvi tekmi z glavami vendarle bolj v tekmi," je povedal Jerončič.

Kamničani bodo osmino finala in morebitni četrtfinale odigrali v mehurčku v Milanu 8. in 9. decembra, nasprotnik pa bo domača ekipa Allianz Powervolley Milano, katerega dres nosi tudi reprezentant Jan Kozamernik. V istem balončku se bo odvila še tekma med Dinamom iz Bukarešte in ekipo Marek Dupnitsa iz Bolgarije. Zmagovalca dvobojev se bosta naslednji dan pomerila v četrtfinalu.

Pokal Challenge, 1/16 finala
Prva tekma, Kamnik:
VARDAR SKOPJE – CALCIT VOLLEY
0:3 (-12, -15, -17)

Vardar Skopje: Trajkovski (L), Vrencovski, Šulajkovski 7, Lepidovski 1, Stojanov 2, Stojilovski, Arsov 1, Ilijev 7, Simovski 11.

Calcit Volley: Kos 5, Bregar 12, Purić 4, Kosmina 8, Gasparini, Plot (L), Jerončič 3, Brulec 7, Beravs, Štalekar 7, Mujanovič 5.

Jan Brulec je že na začetku uvodnega niza s servisi povzročal težave gostujočim sprejemalcem. Domači so bili veliko bolj razpoloženi tudi v napadu, v bloku pa sta bila odlična Miha Bregar, ki je na mestu korektorja dobil prednost pred Mitjo Gasparinijem, in Diko Purić, ki sta v tem elementu igre svoji ekipi priigrala pet točk. Kamničani so povedli z 8:1 in 11:2 ter visoko prednost ohranili do konca niza. V drugem nizu je makedonska ekipa do sedme točke držala korak s Kamničani, nato pa so ti dosegli tri točke zapored. Povedli so s 16:11 in nato z delnim izidom 7:1 osvojili zanesljivo zmago tudi v tem nizu. Mujanović je z dvema zaporednima asoma Kamničane na začetku tretjega niza popeljal do vodstva s 4:1, po znižanju na 13:11 pa so pobegnili na 19:12 in se po šestem asu Brulca (skupaj so jih gostitelji dosegli kar 13) veselili končne zmage.

Povratna tekma, Kamnik:
CALCIT VOLLEY – VARDAR SKOPJE
3:0 (16, 17, 17)

Calcit Volley: Kos 9, Bregar, Purić 6, Kosmina 4, Gasparini 16, Plot, Jerončič 9, Brulec, Beravs 2, Štalekar, Mujanovič 5.

Vardar Skopje: Trajkovski, Šuhulahkovski 6, Lepidovski 4, Stojanov 2, Milkov, Djambazov, Arsov, Iliev 11, Simovski 4.

Na mestu organizatorja igre je začel Žan Beravs, na mestu korektorja se je vrnil Mitja Gasparini, prvič v letošnji sezoni pa je bil od začetka na igrišču Rok Jerončič, ki se je v prvem nizu izkazal s tremi bloki. Tudi v tej spremenjeni zasedbi so bili Kamničani prepričljivo boljši v vseh nizih. "V drugem nizu nam je nekoliko padla zbranost, zato sem tudi vzel polminutni odmor. Drugače pa je bila zmaga pričakovana, lepo je, da smo se uvrstili v drugi krog, še zlasti po tem, ko nekaj časa sploh nismo vedeli, ali bomo tekmi lahko odigrali," je dejal Gregor Jerončič.