Kamničanke bodo po letu 2016 še drugič igrale v Ligi prvakinj. Foto: Calcit Volley
Kamničanke bodo po letu 2016 še drugič igrale v Ligi prvakinj. Foto: Calcit Volley

Kamničanke so sredi oktobra v drugem krogu kvalifikacij z dvema porazoma proti poljski ekipi LSK Commercecon Lodž sicer izpadle iz tekmovanja, po odpovedi Rusinj pa bodo vendarle zaigrale v ligi najboljših na stari celini.

V skupini B proti Fenerbahčeju, Nantesu in Coneglianu
Usoda jim je namenila skupino B, kjer jih pričakujejo težke nasprotnice. Poleg turških velikank Fenerbahčeja in francoskega Nantesa so v skupini tudi podprvakinje Lige prvakinj iz leta 2019 in aktualne svetovne klubske prvakinje, italijanski Conegliano.

Nadaljevanje odbojkarske lige 14. novembra

Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije je na torkovi dopisni seji sprejelo odločitev, da se bodo tekmovanja v okviru prve državne odbojkarske lige ob ugodnejši epidemiološki sliki nadaljevala 14. novembra.

Dva turnirja v Trevisu in Nantesu
Skupinski del Lige prvakinj bo zaradi trenutnih razmer v povezavi s pandemijo covida-19 potekal v spremenjenem formatu in bo sestavljen iz dveh turnirjev. Na obeh se bodo pomerile vse ekipe iz skupine. Žal Kamničanke pred domačim občinstvom v evropskem tekmovanju ne bodo nastopile, saj bosta turnirja potekala v Trevisu, od 8. do 10. decembra, in v Nantesu od 26. do 28. januarja 2021.

Priložnost smo sprejeli z odprtimi rokami
"Želja po igranju v Ligi prvakinj je bila velika, zato smo ponujeno priložnost sprejeli z odprtimi rokami. Imamo dobro ekipo, ki potrebuje težke tekme. Dekleta na treningih trdo delajo in so željne dokazovanja. Za nas bo to vsekakor dobrodošla priložnost za nabiranje izkušenj. Igrali bomo v balončkih in dovolj blizu Sloveniji, kar nam z vidika potovanj v trenutnih razmerah tudi povsem ustreza," je odločitev kluba, da še drugič nastopi med najboljšimi evropskimi klubi, komentiral prvi mož ekipe Aljoša Jemec. Krstni nastop so Kamničanke doživele leta 2016.