Če na drugem dvoboju ne bo presenečenja, to pomeni, da bo Calcit svoje evropske nastope novembra nadaljeval v Pokalu CEV. Žreb je določil, da ga tam v 1. krogu čaka slovenski obračun z odbojkaricami Nove KBM Branika iz Maribora.

Ana Marija Vovk je zbrala tri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Marija Vovk je zbrala tri točke. Foto: www.alesfevzer.com

Za obe ekipi je bila tekma v Lodžu prva v letošnjih kvalifikacijah, saj sta se obe v drugi krog uvrstili brez boja. V vlogi favoritinj so bile Poljakinje, lani tretjeuvrščena ekipa predčasno končanega poljskega prvenstva.

Odbojkarice Lodža so bile boljše v vseh elementih igre, dosegle so devet asov (kar šest Katarina Lazović), Kamničanke tri. Njihov sprejem je bil 54-odstoten, kamniški 46-odstoten, z blokom so dosegle sedem točk, gostje štiri manj, v napadu pa je bila njihova učinkovitost 46-odstotna, kamniška pa 27-odstotna.

Že v prvem nizu so imele kamniške odbojkarice težave pri sprejemu. Hitro so zaostale za tri (8:5) in nato pet točk (12:7). Vseeno se Kamničanke niso predale in po asu Polone Marušič, ki je na mestu sprejemalke zamenjala Evo Zatković, so se domačinkam približale na dve točki zaostanka (13:11). Toda po polminutnem odmoru so se gostiteljice znova razigrale in ušle na 20:14.

V drugem nizu so imele calcitovke poleg težav pri sprejemu še težave v napadu. Niz je bil odločen ob servisu Lazovićeve, ki je izvajala sedem zaporednih začetnih udarcev, od izida 10:5 do 17:5.

Nekoliko obetavneje je kamniški ekipi kazalo v tretjem nizu. Po zaostanku s 7:3 so z asom Ane Marije Vovk izenačile na 10:10, toda s servisom neugodne Lazovićeve so Poljakinje znova pobegnile za štiri točke (14:10). Slovenske prvakinje jih niso več ujele, tudi zaradi težav v napadu, saj so le stežka prebijale domači blok. Zadnjič so za štiri točke zaostajale pri izidu 19:15.

Kvalifikacije za Ligo prvakinj, 2. krog, prva tekma:
COMMERCECON LODŽ - CALCIT VOLLEY 3:0 (18, 11, 17)
700 gledalcev

Commercecon Lodž: Osadchuk, Pacak 7, Wojcik 10, Lazović 15, Pasznik, Ninković 6, Wawrzynczyk, Bongaerts 4, Strasz, Alagierska 1, Laszczyk, Zarolinska-Krol 10, Saad.

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc, Pogačar 2, P. Marušič 2, Š. Marušič, Vovk 3, Brulec Kostić 13, Boisa, Zatković 2, Janežič, Charuk 2, Jerala, Radišković 5, Guiggi 4.

Povratna tekma bo v sredo, 14. oktobra, ob 20.00.