Kamničanke so prepričljivo dobile zadnja dva niza in s tem prvo finalno tekmo proti Mariborčankam. Foto: Klemen Brumec
Kamničanke so prepričljivo dobile zadnja dva niza in s tem prvo finalno tekmo proti Mariborčankam. Foto: Klemen Brumec

Tekma tradicionalnih tekmic je ponudila zanimivo predstavo. Dvoboj je bil poln preobratov, po vodstvu Mariborčank z 2:1 je kazalo, da bodo po finalu pokala v prvenstvu neporažene Kamničanke premagale še drugič zapored. V rednem delu prvenstva in Srednjeevropski ligi na šestih tekmah Calcit ni oddal Braniku niti niza, a zato je pred tremi tedni Maribor po zaostanku z 0:2 presenetljivo osvojil pokal Slovenije.

A ko je bilo treba tokrat še postaviti piko na i, so se odbojkarice Calcita razigrale in v četrtem nizu pustile Branik na vsega 12 točkah, v odločilnem petem nizu pa pri petih. Tako četrti kot peti niz je s točko potrdila Lucy Charuk, ki je bila s skupno 20 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme. Pri gostjah je z 18 točkami izstopa Iza Mlakar.

Druga finalna tekma bo v soboto v Mariboru, igra pa se na tri zmage.

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: "Realno je bila tekma slaba, naša zagotovo najslabša letos. Videlo se je, da je tisti poraz v finalu pokala Slovenije pustil določene posledice, kot da je v glavah ostal nekakšen vprašaj. Igra, ki smo jo prikazali, ni bila niti dvajset odstotkov tistega, kar kažemo na treningih, pa tudi treningi niso ravno idealni, ampak v tem trenutku je bila najpomembnejša zmaga, ki sem je neizmerno vesel."

Žiga Kos, trener Nove KBM Branika: "Na obeh straneh je bilo videti, da je prisotna nervoza, saj po tako dolgem premoru nismo vedeli, kje smo, prav tako ni bilo občutka za tekmovalni ritem. To so pokazali tudi rezultati vseh petih nizov, pa tudi točke smo oboji osvajali v serijah. Tako rekoč že od četrtega niza naprej smo padli na servisu in sprejemu, s tako neagresivnim servisom pa je nemogoče igrati blok in obrambo."

Kamničanke naredile prvi korak proti osmemu naslovu

DRŽAVNO PRVENSTVO
1. DOL (Ž), finale

Prva tekma:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK 1:0
3:2 (-21, 19, -17, 12, 5)

Calcit Volley: Rituper, Radišković 13, Šen 12, Najdič 6, Hutinski 13, Boisa, Charuk 20, Grubišič Čabo (L), Gašperlin, Pucelj 12, Čižman 1, Banko (L).

Nova KBM Branik: Mlakar 18, K. Milošič 2, Kneževič 1, Štampar 3, Ulrih (L), Lekše 8, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 1, N. Milošič 8, Potokar 13, Tišma 4.


Druga tekma, sobota ob 20.00:
NOVA KBM BRANIK – CALCIT VOLLEY

Tretja tekma, torek, 23. aprila:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK

Igrajo na tri zmage.


Za tretje mesto:
GEN-I VOLLEY – SIP ŠEMPETER 0:1
1:3 (-20, -18, 18, -20)

Igrajo na dve zmagi.


DRŽAVNO PRVENSTVO
1. DOL (M), finale

Za tretje mesto:
I-VENT MARIBOR – PANVITA POMGRAD 1:0
3:0 (16, 20, 14)

Igrajo na dve zmagi.

Finale, prva tekma, četrtek ob 18.00:
ACH VOLLEY – CALCIT VOLLEY 0:0