Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske prvakinje so po izgubljenem prvem nizu (22:25) osvojile drugega, ko so popolnoma nadigrale tretjeuvrščeno ekipo poljske lige (25:14). Naslednja dva niza je Lodž dobil s 25:18 in 25:17 ter tako vknjižil prvo zmago v letošnji Ligi prvakinj.

Pri gostiteljicah sta bili razpoloženi predvsem Maša Pucelj in Anđelka Radišković, ki sta dosegli 22 oziroma 17 točk ob 40-odstotni učinkovitosti v napadu. Realizacija drugih je precej šepala. Pri gostjah je izstopala Mackenzie May s 16 točkami.

Odbojkarice Calcita izgubile tudi drugo tekmo

Po dobrem začetku in vodstvu s 7:4 se je Kamničankam v napadu ustavilo. Poljakinje so takrat povedle s 14:9, a so domačinke hitro priključile na le točko zaostanka. Nadaljevanje pa je znova pripadlo gostjam, ki so ves čas držale razliko nekaj točk in uvodni niz dobile s 25:22.

Drugi se je začel podobno kot prvi s hitrim vodstvom Kamničank (3:0). Tokrat varovanke Bruna Najdiča niso popustile in gostje prisilile v pol minute odmora pri izidu 8:2. Prednost je še naprej rasla, po asu Neje Čižman pa je bilo niza konec pri 25:14.

Napadalni mrk domačih so odbojkarice Lodža unovčile v tretjem nizu, ko so hitro povedle s 6:1, nato pa še z 10:2. Calcitovke so v nadaljevanju lovile predvsem pravi ritem za četrti niz, saj je bil tretji hitro izgubljen (18:25).

Tudi četrtega domačinke niso začele najbolje. Na semaforju je bilo po nekaj slabših sprejemih 3:8, a so Kamničanke hitro zarezale v zaostanek in se približale na le točko (8:9). Poljakinje so imele tudi po naletu domačih pravi odgovor. Vnovič so vzpostavile prednost treh, štirih točk in dvoboj mirno pripeljale do konca.

IZJAVI PO TEKMI

Bruno Najdič: "Vesel sem bil, da smo skozi vso tekmo verjeli, da lahko igramo. Škoda je prvega niza, ko smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Na sredini niza smo imeli dve slabi seriji, ko so nas Poljakinje dohitele in nato pobegnile, kljub temu smo imeli v končnici dve, tri situaciji, ko bi se lahko obrnilo v našo korist, pa smo žal prvi niz izgubili. Drugi niz so igrali vrhunsko, kajti pustiti takšno ekipo na štirinajst, ni preprosto. V tretjem nizu so nekoliko mešani občutki, kot da smo bili delno zadovoljni z osvojenim nizom in je bilo zato preveč napak v njem, trikrat pa smo se tudi ulovili v mrežo, tako da tudi sreča ni bila na naši strani. Morda je prišlo do padca zbranosti in da zato nismo prikazali vsega, kar znamo. V četrtem nizu so Poljakinje hitro povedle, sicer smo jih ulovili, to pa je bilo tudi vse, čeprav smo imeli nekaj protinapadov, ko bi se dalo iztržiti več. Vseeno moram igralkam čestitati za borbenost, veliko željo in konec koncev tudi prikazano igro."

Maša Pucelj: "Da bi premagale Poljakinje, bi morale v vseh nizih, z izjemo drugega, ki je bil res vrhunski, prikazati boljšo igro. Prepričana sem, da smo tega sposobne. Vemo, da lahko igramo boljše, žal pa nismo pokazale tistega, kar znamo. Res je, da so Poljakinje kakovostne igralke, vseeno pa mislim, da bi lahko igrale bolj kakovostno, kajti naredile smo preveč lastnih napak in to je bil glavni razlog našega poraza. Preprosto nismo prikazale vsega, kar znamo, v veliko pomoč pa so nam bili naši navijači in upam, da se jim bomo oddolžili že na prihodnji tekmi s Potsdamom."

LIGA PRVAKINJ (Ž), skupina C, 2. krog

CALCIT VOLLEY – GROT BUDOWLANI LODŽ
1:3 (-22, 14, -18, -17)

Calcit Volley: Špoljarič, Rituper 5 (2 asa, 2 bloka), Gorjup, Radišković 17 (3 asi, 1 blok), Šen 4 (1 blok), Najdič 1, Hutinski 6 (3 bloki), Boisa 1, Maček, Pucelj 22 (1 blok), Čižman 3 (2 asa), Banko.

Grot Budowlani Lodž: Wilinska, Pol 6 (1 blok), Lisiak, Kukulska 1, Lazowska 6 (2 asa, 2 bloka), Sobiczewska 2, Bjelica 9, Mitrović 10 (1 blok), Rozynska 7 (3 asi, 1 blok), May 16 (1 as, 1 blok), Lysiak, Lijewska.

POTSDAM - FENERBAHČE
0:3 (-18, -20, -19)

Vrstni red: Fenerbahče 6, Potsdam in Lodž po 3, Calcit 0 točk.

Preostale tekme Calcita Volleyja:
30. 11.: CALCIT – POTSDAM
6. 12.: GROT BUDOWLANI LODŽ – CALCIT
11. 1.: CALCIT – FENERBAHČE
16. 1.: POTSDAM – CALCIT