Odbojkarice Calcita so izgubile vseh šest tekem v Ligi prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita so izgubile vseh šest tekem v Ligi prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Kamničanke so v Ligi prvakinj izgubile vseh šest srečanj, skupno pa so osvojile vsega dva niza. Enega proti Fenerbahčeju na turnirju novembra v Trevisu, drugega pa tokrat proti Nantesu. V prvem so bile boljše s 25:22. Naslednje tri so domače odbojkarice dobile s 25:19, 25:20 in 25:21.

Slovenske prvakinje so v uvodnem nizu vodile od starta do cilja. V zaključek so vstopile z vodstvom 22:17, ki so ga gostiteljice sicer znižale na 23:22, a so nato naredile dve napaki in ostale praznih rok. V nadaljevanju sprejem kamniške ekipe ni bil več na ravni prvega niza. Premalo prodoren je bil tudi napad, prav tako blok. To so gostiteljice izkoristile, povedle z 18:11 in izenačile izid v nizih na 1:1.

Podobno sta potekala tudi tretji in četrti. Calcit je bil enakovreden do sredine, v zaključkih pa so bile Francozinje bolj zbrane in natančne. Tretjega so zaključile s štirimi zaporednimi točkami, v četrtem pa so Slovenke skoraj nadoknadile zaostanek 17:23, a nato zapravile tri napade za 22:23 in po asu najboljše igralke tekme, Carli Anne Snyder, končale letošnjo evropsko epizodo.

Kamničanke Ligo prvakinj končale brez zmage

"Zapravili smo priložnost, da bi prišli do prve zmage v Ligi prvakinj. Predvsem zato, ker smo igrali z dobro energijo, dobrim pristopom, pravi boj in glede tega igralkam nimam česa očitati, ampak sem pa slabe volje, ker smo izgubili tekmo na lahkih situacijah. V ključnih trenutkih tekme smo delali otroške napake, ki si jih na tej ravni preprosto ne bi smeli dovoliti. Utrujenost tu ne igra nobene vloge, to so bile zadeve, ki bi jih preprosto morali bolje oddelati. Na lepo žogo, na lep sprejem, bi morala biti povezava med podajalko in napadalko boljša. Škoda, ker smo resnično imeli lepo priložnost, da se domov vrnemo z zmago," je povedal trener Calcita Aljoša Jemec.

"Danes smo imele veliko priložnost za zmago. Začele smo zelo dobro in prvi niz končale v svojo korist. V drugem smo začele slabo, imele smo težave s sprejemom in ga na žalost izgubile. Mislim, da je bil ta drugi niz odločilen za današnjo tekmo. Francozinje imajo zelo dobro ekipo in igrajo zelo dobro odbojko. To so dokazale tudi v preteklih dveh dneh proti Coneglianu in Fenerbahčeju. Na žalost nam je zmanjkalo sreče, naredile smo preveč napak in te napake so bile za nas usodne," je dodala Andjelka Radišković.


Liga prvakinj, skupina B, turnir v Nantesu:
NANTES – CALCIT VOLLEY
3:1 (-22, 19, 20, 21)

Nantes: Snyder 20, Meyer, Lecrosnier, Kokkonen 7, Mendaro Leyva 14, Sylves 12, Alanko 3, Le Roux, Schad 14, Dekeukelaire, Meyer, Gommans, Piata Zessi, Roze.

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 5, Pogačar 2, Š. Marušič, Brulec Kostić
16, Boisa, Zatković 11, Janežič, Charuk 14, Jerala , Radišković 13.

Odigrano v sredo:
FENERBAHČE – CALCIT VOLLEY
3:0 (13, 18, 20)

Odigrano v torek:
CALCIT VOLLEY – CONEGLIANO
0:3 (-21, -11, -11)

Vrstni red: Conegliano 18, Fenerbahče 12, Nantes 6, Calcit Volley 0.