Odbojkarji ACH Volleyja so sedemnajstič postali državni prvaki. Foto: Aleš Oblak
Odbojkarji ACH Volleyja so sedemnajstič postali državni prvaki. Foto: Aleš Oblak

Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so prvaki postali že sedemnajstič in odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je to četrta lovorika.

Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija.

Metod Ropret, predsednik OZS-ja

Potem, ko je OZS prejšnji teden po izredni seji Predsedstva OZS in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so pri slovenski krovni odbojkarski organizaciji zdaj sprejeli še odločitev, da je prvenstvo tudi uradno zaključeno.

Precej realno so lahko določili vrstni red
"Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da prvenstvo zaključimo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo uspeli pripeljati do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija. Po moji oceni smo kot krovna organizacija reagirali dobro in če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS-ju poskrbeli, da klubom oziroma ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21," je pojasnil predsednik OZS-ja Metod Ropret.

Odbojkarjice Calcita so pobrale naslov v ženski konkurenci. Foto: Klemen Brumec
Odbojkarjice Calcita so pobrale naslov v ženski konkurenci. Foto: Klemen Brumec
Krka je sprejela uvrstitev na 6. mesto. Foto: Aleš Oblak
Krka je sprejela uvrstitev na 6. mesto. Foto: Aleš Oblak

ACH vnovič prvak
Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako zaključila po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice. Pri moških je naslov državnih prvakov pripadel odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana. Ljubljančani, za katere je to že tretja lovorika v letošnji sezoni, saj so se veselili zmag v pokalnem tekmovanju in v srednjeevropski Ligi MEVZA, so naslov prvakov osvojili šestnajstič zapored. Drugo mesto je pripadlo Calcit Volleyju, tretje Merkur Mariboru. Odbojkarice Calcit Volleyja so si prvo mesto na lestvici pred začetkom končnice zagotovile z zmago v zadnjem krogu, ko so v začetku marca na gostovanju v Mariboru premagale Novo KBM Branik in večne tekmice izrinile z vrha razpredelnice. Kamničanke se tako veselijo svojega četrtega naslova, zadnjič so bile najboljše v sezoni 2015/16 in druge letošnje lovorike, saj so slavile tudi v srednjeevropski ligi. Tretje mesto je osvojil SIP Šempeter.

Odbojkarski naslov predčasno za ACH Volley in Calcit Kamnik

Velja še omeniti fair play potezo Krke, ki je kljub temu, da zadnja tekma 6. kroga modre skupine ni bila odigrana, sprejela uvrstitev na 6. mesto, 5. mesto pa prepustila Panviti Pomgrad.