Tomislav Šmucu so po nesreči v Kliničnem centru operirali diskus hernijo. Foto: RTV SLO
Tomislav Šmucu so po nesreči v Kliničnem centru operirali diskus hernijo. Foto: RTV SLO
Se Radovič poslavlja?

Namesto 12 igralcev jih bo v St. Peterburg odpotovalo 13. Odpadel je le Dragan Radovič. "Na koncu sem se vendarle odločil za 13 odbojkarjev in v reprezentanco uvrstil tako Šketa kot Potočnika, saj sta si mesto navsezadnje zaslužila s pristopom na pripravah. Kdo izmed njiju bo nastopil na prvenstvu, pa se bom odločil tik pred prvo tekmo," je povedal Kšela.

Smola Tomija Šmuca
Po poškodbi Tomislava Šmuca v prometni nesreči pred nekaj dnevi sta dve podajalski mesti avtomatično pripadli Roku Satlerju in Dejanu Vinčiču. Vprašljivi niso bili niti odbojkarji na igralnem mestu sprejemalca in vsa četverica - Matija Pleško, Alan Komel, Andrej Flajs in Tine Urnaut, ki po potrebi lahko igra tudi na mestu korektorja - se je našla na selektorjevem seznamu, tako kot tudi nepogrešljivi Sebastijan Škorc, kot edini igralec na mestu libera.

Kratko potegni Radovič
Kšela se je odločal le med blokerji in korektorji. Pri slednjih je vozovnico za Rusijo imel rezervirano le Mitja Gasparini, medtem ko sta bila Alen Šket in Jernej Potočnik, skupaj z blokerjem Draganom Radovičem, na čakalni listi. Pričakovati je bilo, da bo selektor izbral enega izmed njiju ali pa Radoviča, na koncu pa se je odločil za oba korektorja in doma pustil le Radoviča, ki si v konkurenci Davorja Čebrona, Alena Pajenka in Mateja Vidiča ni izboril svojega mesta.

Prva tekma v četrtek
Evropsko prvenstvo se bo začelo v četrtek. Slovenija igra v skupini C, kjer se bo po vrsti pomerila s Španijo, Slovaško in Francijo.

Podajalci: Rok Satler, Dejan Vinčič
Blokerji: Davor Čebron, Matej Vidič, Alen Pajenk
Sprejemalci: Matija Pleško, Tine Urnaut, Andrej Flajs, Alan Komel
Korektorji: Mitja Gasparini, Jernej Potočnik, Alen Šket
Libero: Sebastijan Škorc

Se Radovič poslavlja?