Najbrž odločilna tekma za uvrstitev na svetovno prvenstvo bo nedeljski obračun z Belgijo. Foto: BoBo
Najbrž odločilna tekma za uvrstitev na svetovno prvenstvo bo nedeljski obračun z Belgijo. Foto: BoBo

Predlani so Latvijci na prvem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na evropsko prvenstvo slovenskim odbojkarjem odvzeli dva niza, kar je bil dovolj velik opomin za drugi turnir v Ljubljani, na katerem je bilo nato 3:0 za Slovenijo. Sicer pa sta se reprezentanci do zdaj med sabo pomerili šestkrat, vseh šest tekem je dobila Slovenija.

Latvijci so v sredo po hudem boju izgubili z Izraelom z minimalnim izidom, medtem ko je Slovenija brez težav opravila z Gruzijo. Selektor Slobodan Kovač je na tej tekmi lahko odpočil nekatere nosilce igre, igralci, ki so jih zamenjali, pa so na najboljši mogoči način izkoristili ponujeno priložnost.

"Latvija bo zagotovo težji nasprotnik od Gruzije. V svoji ekipi imajo nekaj posameznikov, ki igrajo tudi v tujini v solidnih klubih. Pred nami je še ena tekma, v kateri ne bomo smeli podcenjevati nasprotnika, od prve do zadnje točke moramo dobro servirati, jih nato zaustavljati z blokom, če nam bo to uspelo, bodo Latvijci hitro v težavah, nam pa bo veliko lažje," je dejal Gregor Ropret, organizator igre slovenske reprezentance.

Danes bosta na sporedu še dve tekmi, ob 15. uri med Belgijo in Gruzijo, ob 20. uri pa se bosta pomerili še reprezentanci Izraela in Portugalske.

2. krog, četrtek ob 15.00:
BELGIJA - GRUZIJA
Ob 17.30:
LATVIJA - SLOVENIJA
Ob 20.00:
PORTUGALSKA - IZRAEL
3. krog, petek ob 15.00:
GRUZIJA - LATVIJA
Ob 17.30:
SLOVENIJA - PORTUGALSKA
Ob 20.00:
IZRAEL - BELGIJA

4. krog, sobota ob 15.00:
PORTUGALSKA - GRUZIJA
Ob 17.30:
SLOVENIJA - IZRAEL
Ob 20.00:
BELGIJA - LATVIJA

5. krog, nedelja ob 15.00:

GRUZIJA - IZRAEL
Ob 17.30:
SLOVENIJA - BELGIJA
Ob 20.00:
LATVIJA - PORTUGALSKA
Na svetovno prvenstvo za moške, ki ga bosta med 10. in 30. septembrom 2018 gostili Italija in Bolgarija, se bo neposredno uvrstilo le najboljše moštvo z ljubljanskega turnirja.