Mitja Gasparini se je lani pred EP-jem poslovil od reprezentance, a se je letos vrnil. Foto: BoBo
Mitja Gasparini se je lani pred EP-jem poslovil od reprezentance, a se je letos vrnil. Foto: BoBo

Priložnost so v prvi postavi dobili Gregor Pernuš, Mitja Gasparini, Žiga Štern, Jure Okroglič, Sašo Štalekar, Matic Videčnik in Alan Košenina.

V slovenskem taboru zaradi poraza niso zaskrbljeni

Prvi niz je bil večinoma izenačen, Slovenci so sicer v ključnih trenutkih povedli za dve točki, a so si zatem privoščili kar štiri napake, Hrvaška pa je povedla z 18:20.

Sorodna novica Lebedew debitiral z zmago nad Hrvaško

V drugem nizu je Šestan s servisi Hrvaško popeljal do 12:15, Slovenija pa se je lahko še zgolj močno približala (17:18).

Tudi v tretjem nizu so ritem igre večinoma narekovali gostje, povedli so z 11:15. Lebedew je na igrišče poslal 17-letnega korektorja Nika Mujanoviča, a se razmerje moči ni spremenilo.

Na petkovi tekmi je Slovenija sosede premagala s 3:0.

Novega odbojkarskega selektorja čaka še veliko dela

"Na zadnjih dveh tekmah sem videl predvsem to, da nas čaka še veliko dela. Najpomembneje pa je, da napredujemo. Pozna se, da smo se veliko prilagajali, saj ekipa že od začetka ni bila popolna, igralci so na priprave prihajali zelo različno. Doslej se nismo mogli veliko posvečati specifiki, po teh dveh tekmah pa bomo za to že imeli možnost," je povedal selektor Lebedew.

Novi pripravljalni tekmi Slovenijo čakata že v torek in sredo proti Srbiji. Tine Urnaut, Tonček Štern, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jure Okroglič, Janž Janez Kržič in Gregor Ropret, ki se bo kot zadnji pridružil izbrani vrsti, v Srbijo ne bodo odpotovali, ampak se bodo s pomočnikom selektorja Zoranom Kedačičem pripravljali v Ljubljani.