Kamničanke so v Coneglianu izgubile še drugič. Foto: www.alesfevzer.com
Kamničanke so v Coneglianu izgubile še drugič. Foto: www.alesfevzer.com

Kamničanke so nudile dostojen odpor, čeprav Turkinje, ki jih vodi srbski trener Zoran Terzić, tvorec velikih uspehov srbske reprezentance na zadnjih tekmovanjih, niso igrale z najmočnejšo postavo.

V nasprotju s prvo tekmo, na kateri so gladko premagale Nantes, je med drugimi na klopi ostala tudi kubanska korektorka Melissa Vargas Abreu.

Po prvem nizu je sicer kazalo, da bodo slovenske prvakinje utrpele nov prepričljiv poraz, v drugem pa so zaigrale kot prerojene. Dobro so sprejemale začetne udarce, blok je deloval, kot je treba, v napadu pa je bila na korektorskem mestu neustavljiva Olivera Kostić Brulec, v tem delu je dosegla osem točk.

Kostićeva je učinkovito tekmo tudi nadaljevala, samozavest je narasla tudi drugim, tako da so se morale Turkinje močno potruditi za vodstvo z 2:1. Kamničanke so bile ves čas tekme popolnoma enakovredne, držale stik, pri izidu 22:24 tudi ubranile dve zaključni žogi, tretje jim ni uspelo.

Slovenke so bile popolnoma enakovredne tekmice tudi na začetku četrtega niza, priključek so držale do izida 15:17, nato pa so do konca osvojile le še dve točki.

Liga prvakinj v odbojki

Skupina B:
CALCIT VOLLEY - FENERBAHČE
1:3 (-16, 20, -24, -17)

Že odigrano:
CALCIT VOLLEY - CONEGLIANO
0:3 (-18, -17, -15)

Četrtek ob 17.30:
CALCIT VOLLEY - NANTES

Drugi turnir bo februarja v Nantesu.

Drugi poraz Kamničank v Coneglianu