Slovenski prvaki igrajo v izjemno zahtevni skupini, v kateri bodo zelo težko iztržili kakšno zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski prvaki igrajo v izjemno zahtevni skupini, v kateri bodo zelo težko iztržili kakšno zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Poljaki so prvo medsebojno tekmo z Mariborčani v 1. krogu dobili s 3:0.

Štajerci so v skupini C, kjer sta poleg Poljakov, ki so lani osvojili naslov evropskega prvaka, še Lube Civitanova in Novosibirsk, na zadnjem mestu še brez točke in tudi osvojenega niza.

"V Maribor prihaja lanski evropski prvak. To je ena najboljših poljskih in evropskih ekip, v kateri igrajo poljski reprezentanti in tudi dva reprezentanta ZDA. Ekipo spoštujemo, a se ne bojimo, in v takšni tekmi moramo uživati ter dati na igrišču vse od sebe, ker takšne tekme ne igraš vsak dan. Iskali bomo svoje priložnosti, upamo, da bomo mi in gledalci zapuščali dvorano zadovoljni," je za spletno stran kluba povedal trener Maribora Sebastijan Škorc.

Kapetan Uroš Planinšič vabi navijače: "V torek je na sporedu povratna tekma proti odlični ekipi iz Poljske, tokrat na domačih tleh. Veselimo se bučne podpore s tribun in želimo prikazati dobro in borbeno odbojko ter s tem popraviti slabši vtis s prejšnje tekme v Italiji."

Liga prvakov, torek ob 19.00:
MERKUR MB - KEDZIERZYN-KOZLE

Sreda:
LOKOMOTIV NOVOSIBIRSK - CIVITANOVA

Vrstni red: Civitanova 11, Kedzierzyn Kozle (tekma manj) 7, Lokomotiv Novosibirsk (tekma manj) 3, Merkur Maribor brez točk.