Lorena Lorber Fijok je dosegla 21 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Lorena Lorber Fijok je dosegla 21 točk. Foto: www.alesfevzer.com

V zadnjih 15 dneh je bil to že peti medsebojni obračun tradicionalnih tekmic, le enega so dobile kamniške odbojkarice. Še posebej boleč poraz zanje je bil v sredo, ko so v svoji dvorani ostale brez finala srednjeevropske lige.

Mariborčankam Pokal Slovenije

Odločitev je padla v razburljivem petem nizu. Mariborčanke so vodile s 13:10, imele tudi prvo zaključno žogo, a so tekmice z dvema zaporednima blokoma prišle do prednosti in zaključne žoge. Prvo so zapravile, nato še eno, blok Klare Milošič pa je vendarle poskrbel, da je zmaga odšla v štajersko prestolnico.

Vsaka zmaga, ki jo dosežeš v finalu državnega prvenstva ali pokala, je sladka zmaga. Osebno bi danes po vodstvu z 2:0 seveda raje slavil s 3:0, sem pa vesel, da smo na koncu zmagali tudi s 3:2, da sta obe ekipi prikazali izredno borbeno igro, da sta prikazali kvalitetno igro in borbo za vsako žogo. Na koncu lahko rečem, da je morda zmagala tudi danes srečnejša ekipa," je povedal trener Nove KBM Branik Bruno Najdič.

Za Mariborčanke je to 19. pokalni naslov, prvi po letu 2020, Kamničanke ostajajo pri štirih.

Odbojkarice Nove KBM Branika in odbojkarji ACH Volleyja pokalni prvaki

ACH Volley pošteno garal za novo lovoriko
Odbojkarji ACH Volleyja so se veselili 14. pokalne lovorike. Na nervoznem obračunu so se Kamničani favoritom dobro upirali, a so še enkrat ostali praznih rok, brez petega naslova pokalnih zmagovalcev. Prav vsi nizi so bili izenačeni, še najmanj skrajšani peti, v katerem se je nekajkrat zaiskrilo med igralci.

Pred pokalom v Velenju so se Ljubljančani in Kamničani v sezoni srečali že štirikrat. Vse štiri dvoboje je dobil ACH, a v nobenem tekmecev ni nadigral. Tako so odbojkarji Calcita v Velenje dopotovali polni optimizma, verjeli so, da lahko pripravijo presenečenje.

Kamničani so že v prvem nizu ostali brez Jana Klobučarja, ki se je poškodoval, vendar se jim to ni poznalo. Večji del prvega niza so vodili, pri vodstvu 20:15 je tudi kazalo, da bodo zanesljivo dobili niz, a so se morali v končnici zelo potruditi. Pri izidu 21:24 pa so gostje dobili tri zaporedne točke in izenačili. Toda Calcit je vendarle osvojili zadnji točki, niz je z blokom končal nekdanji član ACH-ja Uroš Pavlović.

Tudi polovico drugega niza so imeli pobudo Kamničani. Toda po izenačenju 15:15 so jo prevzeli oranžni zmaji, ki so prišli do treh točk prednosti in niz zanesljivo pripeljali do konca.

Kdor je mislil, da se je s tem odpor Calcita končal, ko je v tretjem nizu zaostal 3:7, se je pošteno zmotil. Izenačen boj za vsako točko se je nadaljeval, Kamničani so tekmecu dihali za ovratnik, predali pa se niso niti po zaostanku 19:24. Ubranili so štiri zaključne žoge, pete pa ne.

V četrtem nizu so bili favoritom povsem enakovredni, za boj in nepopustljivost pa so bili nagrajeni z izenačenjem na 2:2.

Ko je Uroš Planinšič na začetku "tajbrejka" podelil dva bloka Klemnu Šenu, je bilo videti, da se pripravlja presenečenje. A ACH se je po zaostanku 2:4 zbral in zaigral podjetneje, kar je bilo na koncu dovolj za nov naslov.

Za najkoristnejšega igralca tekme so izbrali kapetana Ljubljančanov Nikolo Gjorgieva, pri dekletih pa Loreno Lorber Fijok.


Finale, ženske:
Calcit Volley – NOVA KBM BRANIK
2:3 (-16, -20, 18, 20, -17)

Calcit Volley: Griljc, Radišković 18, Stojilković, Vovk 2, Đorđević 2, Hutinski 5, Boisa, Kregar, Charuk 1, Sillah 30, Pucelj 8, Čižman 4, Banko.

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Milošič 8, Pogačar 4, Štampar 5, Lekše 16, Senekovič, Cikač, Vlaisavljević, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 21, Kranjc.

Moški:
ACH VOLLEY – Calcit Volley
3:2 (-24, 22, 23, -22, 10)

ACH Volley: Mejal, Šket, Mašulović 2, Todorović 2, Bošnjak, Koncilija 13, Šestan 10, Kovačič, Gjorgiev 26, Videčnik 8, Kök 7, Šen 8.

Calcit Volley: Planišič 2, Mujanović 5, Vinkovič 8, Lazar, Klobučar 2, Košenina, Arsenoski, Okroglič 14, Sosa 19, Mitrašinović 2, Aponza 10, Pavlović 13.